Skupština VSS izabrala Vladimira Antića za novog generalnog sekretara Saveza

Novi generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije je Vladimir Antić odlučeno je na današnjoj redovnoj sednici ovog Saveza.

Vladimir Antić

Vladimir Antić (Foto: VSS)

Vladimir Antić je diplomirani politikolog za novinarstvo i komunikologiju i u protekle dve decenije veoma uspešno je obavljao funkciju generalnog sekretara Veslačkog kluba "Palić" iz Subotice. Više od 20 godina je prisutan u veslačkom sportu u Srbiji, a u avgustu ove godine odlukom većine članica Veslačkog saveza Srbije izabran je za člana Nadzornog odbora, a potom i za predsednika istog. Izvršni odbor Veslačkog saveza Srbije u oktobru je doneo odluku da Skupštini Saveza predloži Vladimira Antića za novog generalnog sekretara, a na današnjoj redovnoj sednici Skupština Veslačkog saveza Srbije je to i prihvatila.

Vladimir Antić se nakon donošenja odluke zahvalio članovima Skupštine Veslačkog saveza Srbije na ukazanom poverenju i rekao da će mu prioritet u svim aktivnostima koje bude realizovao biti dalji razvoj veslačkog, posebno vrhunskog veslačkog sporta u Srbiji, zatim stvaranje uslova za unapređenje bavljenja veslanjem u klubovima članicama Saveza, kao i usavršavanje veslačkih trenera i stručnjaka u sportu. Antić je istakao da će mu kao generalnom sekretaru Veslačkog saveza Srbije prioritet biti transparentnost rada, posebno u planiranju i realizaciji finansijskih sredstava Saveza, ravnopravnost svih članica Saveza

Novi generalni sekretar najavio je i proaktivniji odnos sa svim državnim organima naročito u oblasti sporta posebno ističući napore koje će zajedno sa organima Veslačkog saveza Srbije uložiti da se odnosi sa Ministarstvom za omladinu i sport i Olimpijskog komiteta Srbije unaprede kako bi se omogućili bolji uslovi za treniranje i pripreme vrhunskih veslača i veslačica u cilju kvalitetnijeg učešća na međunarodnim takmičenjima i osvajanja evropskih, svetskih ali i olimpijskih medalja. Antić je na kraju istakao da će u svom radu svakodnevno biti dostupan članicama Saveza ali i članovima veslačke reprezentacije Srbije, da će savesno sarađivati sa rukovodstvom i članovima Izvršnog i Nadzornog odbora Veslačkog saveza Srbije, kao i da će imati posebne odnose sa nezavisnim državnim i građanskim institucijama, kao i medijima, sa kojima je i u protekle dve decenije uspešno, profesionalno i stručno sarađivao kao izvršni direktor Unije organizacija Srbije. Nakon izbora za generalnog sekretara Veslačkog saveza Srbije, Vladimir Antić je dao ostavku na mesto člana i predsednika Nadzornog odbora Saveza.

Članice Veslačkog saveza Srbije su se na današnjoj Skupštini zahvalili dosadašnjem generalnom sekretaru Nebojši Jevremoviću na višegodišnjem obavljanju ove funkcije, rezultatima i uspesima koje je postigao u svom radu.

Podsetimo, odlukom većine članica Veslačkog saveza Srbije na Skupštini održanoj 20. avgusta ove godine za novog predsednika Saveza imenovan je Miljan Popović, a za potpredsednike Borislav Savić, Vladan Kovačević i Željko Pantović. Na istoj Skupštini po pravilima koje propisuje Statut ovog Saveza su tada izabrani i klubovi koji su iskoristili svoje pravo i dali kandidate za članove Izvršnog i Nadzornog odbora Veslačkog saveza Srbije. Po tadašnjoj odluci Skupštine VSS-a u sastav Izvršnog odbora VSS-a izabrani su: Dušan Kovačević iz VK "Crvena Zvezda", Milan Saratlić iz VK "Danubius 1885", Aleksandar Ninković iz VK "Galeb", Nebojša Ilić iz VK "Partizan", Luka Đorđević iz VK "Smederevo", Vladimir Ćakić iz VK "Grafičar" i Boris Purjakov iz NSK "Liman", a u sastav Nadzornog odbora izabrani su: Vladan Milovanović iz VK "Jezava", Radoje Đerić iz VK "Sava" i današnjom odlukom umesto Vladimira Antića treći član Nadzornog odbora je Josip Fleis iz VK "Palić".

Inače, na današnjoj redovnoj Skupštini Veslačkog saveza Srbije, usvojeni su planovi rada i finansija za 2021. godinu.