Sjajan start u Piedoluku četiri srpska dvojca u borbi za medalje

Prvog dana tradicionalne internacionalne regate Memorial Paolo D’aloja” u Italiji sva četiri srpska čamca plasirala se u finale discipline dvojac bez kormilara. Bitka za medalje u subotu od 10,40 časova

Srpska veslačka reprezentacija je odlično startovala na 28. tradicionalnoj internacionalnoj regati "Memorial Paolo D'aloja", koja je u petak, 19. aprila 2013, počela u italijanskom gradiću Piediluku. U kvalifikacijama discipline dvojac bez kormilara sva četiri prijavljena srpska čamca su izborila plasman u finale koje je na programu u subotu, 20. aprila, od 10,40 časova. Prvi se bitke za medalje dokopao dvojac Miloš Tomić, Goran Jagar koji je u prvoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 6:47:45 zauzeo drugo mesto i zajedno sa prvoplasiranim čamcem Italije u sastavu Lodo, Abegnale (6:45.34) izborio plasman među šest najboljih. Trka u drugoj kvalifikacionoj grupi protekla je potpuno u znaku Srbije. Naše posade Nenad Beđik, Nikola Stojić i Miloš Vasić, Radoje Đerić su s vremenim 6:43.35, odnosno 6:45.89 osvojile prva dva mesta i samim tim „vize" za finale. U poslednjoj, trećoj, kvalifikacionoj grupi naš čamac u sastavu Miljan Vuković, Veselin Savić je s vremenom (6:50,31) osvojio drugo mesto i tako uz pobednike ove grupe Italijane De Vita i Palmisana (6:50,13) došao u priliku da u subotu vesla za medalje.

Pored okršaja za medalje u dvojcu bez kormilara naše veslače, tačnije njih četvoricu, u subotu očekuju u popodnevnom terminu očekuju kvalifikacije u četvercu bez kormilara. U ovom čamcu će veslati Miloš Tomić, Nenad Beđik, Nikola Stojić i Goran Jagar. Finale ove disicipline je u nedelju, poslednjeg dana prestižne regate. Inače, takmičenje u Italiji je i izborna regata za naše reprezentativce. Naime, nakon nje stručni štab veslačke reprezentacije Srbije na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem će odrediti sastav za Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja i Mediteranske igre u Mersinu u junu.