Skifisti na zadovoljavajućem nivou

Prvog dana 30. Intrenacionalne regate Croatia Open” Iva Obradović osvojila treće mesto u ženskom skifu. U muškom skifu Đerić peti, Vasić sedmi, Filipović osmi, Marjanović deseti. Stanojević drugi u B finalu lakog skifa

Prvog dana jubilarne 30. Internacionalne regate „Croatia open" na stazi Jarun u Zagrebu, kada je sam plasman u pitanju, najvišu poziciju od srpskih veslačkih reprezentativaca zauzela je Iva Obradović. Evropska viceprvakinja iz Varezea je na prvoj zvaničnoj regati u ovoj godini osvojila bronzanu medalju u ženskom skifu u konkurenciji 14 čamaca. U finalu ove discipline s vremenom 8:16.58 prošla je kroz cilj kao treća iza Austrijanke Magdalene Lobding (8:07.42) i Estonke Pajusalu Kaise (8:11.87). U žestokoj konkurenciji muškog skifa, u kojem je bilo prijavljeno čak 30 čamaca, od čega su mnogi bili učesnici Olimpijskih igara u Londonu, od naših skifista finala se domogao Radoje Đerić. S vremenom 7:24.30 u borbi za medalje je bio peti iza Hrvata Damira Martina (7:09.50), Valenta Sinkovića (7:17.53) i Martina Sinkovića (7:19.07) i Slovenca Luke Špika (7:17.98).

U B finalu skifa trijumfovao je Miloš Vasić s vremenom 7:28.66, drugi u ovoj trci je bio Aleksandar Filipović (7:30.12), dok je Marko Marjanović (7:33.73). bio četvrti. U lakom skifu smo imali jednog predstavnika. Miloš Stanojević je u konkurenciji 32 čamca zauzeo osmo mesto prošavši kroz cilj B finala kao drugi s vremenom 7:34.78.

- Sva četvorica naših skifista su dobro odveslali prvog dana takmičenja u Zagrebu. U izuzetno jakoj konkurenciji bili su na visini zadatka tokom svih trka pokazavši da je između njih zaista mala razlika i da svi mogu da se nose sa konkurencijom. Malo je odskočio Đerić koji se plasirao u finale, ali su i Vasić, Filipović i Marjanović postigli zadovoljavajuće rezultate. Sve u svemu sva četvorica su vrlo ujednačeni. Iako je osvojila bronzu smatramo da je treće mesto Ive Obradović loš rezultat s obzirom na konkurenciju u ženskom skifu u Zagrebu. U finalu je izgubila od veslačica koje nisu bile učesnice Igara u Londonu. Ni Stanojević nije postigao zadovoljavajući rezultat. Evidentno je da nije odradio kompletne pripreme, u kojima je pravio pauze zbog bolesti i povrede, i to sada ispostavlja ceh - bio je komentar selektora veslačke reprezentacije Srbije Nebojše Ilića nakon prvog dana regate u Zagrebu.

U nedelju su na programu takmičenja u većim čamcima a mi ćemo nastupiti u disciplini dubl skul (18 čamaca) u kojima će veslati Radoje Đerić i Miloš Vasić, odnosno Marko Marjanović i Aleksandar Filipović.

- Nakon takmičenja u skifu imamo jasan pregled mogućnosti naših skulera koji će upotpuniti rezultati u dubl skulu u nedelju. Nakon toga imaćemo sve potrebne informacije na osnovu kojih ćemo dan-dva posle regate u Zagrebu doneti odluku ko će nas iz ove grupe veslača i u kojom čamcima predstavljati na Evropskom prvenstvu u Sevilji i Mediteranskim igrama u Mersinu - zaključio je Ilić.