Reprezentacija doputovala u Nemačku

Srpska juniorska reprezentacija u ponedeljak, 4. avgusta 2014, doputovala u Nemačku koja će od 6. do 10. avgusta biti domaćin Svetskog prvenstva za juniore. Selektor juniora Dejan Guslov: Očekujemo da se sve tri naše posade bore za plasman u finale

Srpska juniorska reprezentacija u ponedeljak, 4. avgusta 2014, doputovala je u Nemačku koja će od 6. do 10. avgusta biti domaćin Svetskog prvenstva za juniore. Na ubedljivo najjačem planetarnom takmičenju za veslački podmladak, koje će okupiti 732 veslača i veslačica iz 57 zemlje, boje naše zemlje braniće tri posade – osmerac Nikola Cvijetić, Igor Đerić, Dušan Slavnić, Nemanja Lečić, Miloš Milićević, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Zoran Rajić, kormilar Mateja Jošić, četverac skul Milan Mijić, Luka Vrbanski, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović i ženski skif Ljiljana Jošić. Član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije i selektor juniora Dejan Guslov dva dana pred početak šampionata kazao je da očekuje da se sve naše posade bore za ulazak u finala.

– Imamo izuzetno mladu i neiskusnu ekipu. Većini reprezentativaca ovo je prva godina juniorskog staža pa će i dogodine moći da se ogledaju u ovoj konkurenciji. Prošlogodišnji juniori, koji su zablistali na svetskoj sceni osvojivši tri evropska i dva svetska odličja, imali su tada mnogo veće međunarodno iskustvo. Za razliku od njih ovoj, novoj, generaciji trenutno najviše nedostaju trke na velikim takmičenjima na kojima je većina debitovala ove godine. Bez obzira na to očekujemo da će sve naše posade doći u priliku da se bore za plasman u finala, a cilj je da jedna od njih dođe do okršaja za odličje – istakao je Guslov.

U našoj ekspediciji pored takmičara su i Dušan Kovačević, trener reprezentacije koji će sa Aleksandrom Smiljanićem voditi osmerac, Radovij Mijatov, trener Ljiljane Jošić i Aleksandar Jasinski, strateg četverac skula. Kvalifikacije u disciplinama skif i četverac skul su na programu 6. avgusta popodne, dok će osmerac startovati u kvalifikacijama dan kasnije.