Dve medalje za srpske veslače na Briks igrama u Rusiji

Najpre je u subotu Aleksandar Beđik doneo srebro Srbiji u discipllini skif, da bi dan kasnije bronzano odličje osvojio dubl skul za lake veslače koji su činili Miloš Boškov i Matija Rajković

Srpski veslači nastavljaju da osvajaju medalje u međunarodnoj konkurenciji. Proteklog vikenda su naši takmičari učestvovali na Briks sportskim igrama u ruskom Kazanju, odakle su srpskom veslanju doneli još dve medalje. Najpre je u subotu Aleksandar Beđik doneo srebro Srbiji u discipllini skif, da bi dan kasnije bronzano odličje osvojio dubl skul za lake veslače koji su činili Miloš Boškov i Matija Rajković.

Reprezentativac Srbije u veslanju, Aleksandar Beđik, zabeležio je u finalnoj trci skifa vreme 7:05.92. Bolji od srpskog veslača bio je Rus, Aleksandr Jakovljev, koji je svoju trku završio sa vremenom 7:03.78, a treće mesto je osvojio Bahman Nasiri iz Azerbejdžana sa vremenom 7:12.82. Aleksandar Beđik je jedan od najboljih srpkih skifista i član je Veslačkog kluba "Crvena Zvezda" iz Beograda. Trener mu je njegov brat Nenad Beđik, koji je bio takmičar na Olimpijskim igara u Riju 2016. i u Londonu 2012. godine.

Reprezentativci Srbije u veslanju, Miloš Boškov i Matija Rajković, u finalu discipline dubl skul za lake seniore zabeležili su vreme 7:03.11. Prvo mesto osvojili su Rusi Aleksandar Tufanjuk i Jurij Ščelokov sa vremenom 6:54.17, a drugo mesto veslači Belorusije Nikita Karnjejev i Andrej Fedarenka sa vremenom 6:65.14. Miloš Boškov je član Veslačkog kluba Tamiš iz Pančeva, a Matija Rajković Veslačkog kluba "Grafičar" iz Beograda. Trener im je, takođe, Nenad Beđik, bivši olimpijac.

Briks sportske igre održavaju se u ruskom Kazanju od 12. do 23. juna, uz učešće skoro 5 hiljada sportista iz 90 zamalja, traju 12 dana, a takmičenja se održavaju u 27 sportova. Srbiju su na Briks sportskim igrama predstavljala samo trojica srpskih veslača.

 

 

Foto: VSS