Bravo Jovana, bravo Nikolaj

Čelnici Veslačkog saveza Srbije uputili čestitke Jovani Arsić, novoj prvakinji Evrope u skifu, kao i Nikolaju Pimenovu, novom članu Olimpijskog tima naše zemlje

Proteklog vikenda u Segedinu u Mađarskoj završeno je Evropsko prvenstvo u veslanju na kojem je srpska skifistkinja Jovana Arsić osvojila zlatnu medalju, kao i Evropska olimpijska kvalifikaciona regata na kojoj je srpski skifista Nikolaj Pimenov izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu. Ovim uspehom Pimenov je postao 83. član olimpijskog tima Srbije, a drugi član Veslačkog saveza Srbije na igrama u Parizu. Podsetimo, prethodno je Jovana Arsić izborila plasman za učešće na Olimpijskim igrama na Svetskom prvenstvu u veslanju koje je prošle godine održano u Beogradu.

„Draga Jovana, od srca Vam čestitam osvajanje zlatne medalje i šampionske titule na Evropskom prvenstvu! Zlatnom medaljom koju ste osvojili u Segedinu ispisali ste nove stranice istorije srpskog i evropskog veslanja. Ovom pobedom ste dokazali da ste neprikosnovena kraljica veslanja u skifu.  Beskrajno Vam hvala za ogromnu radost i sreću koju ste doneli srpskom veslanju i Srbiji u celini. Ponosimo se Vama i Vašim uspehom. Čestitam i Nikolaju Pimenovu koji je predanim radom, a potom i brilijantnim veslanjem u Segedinu na Evropskoj olimpijskoj kvalifikacionoj regati uspeo da izbori „vizu“ za odlazak u Pariz. Nikolaj, čestitam Vam na fantastičnom uspehu. Srpsko veslanje je ponosno na Vas“, napisao je Miljan Popović, predsednik Veslačkog saveza Srbije i ujedno poželo Jovani i Nikolaju da ovaj uspeh ponove i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsednik Veslačkog saveza Srbije, Miljan Popović, je čestitao i dvojcu, Viktoru Pivaču i Dušanu Slavniću, koji je bio drugi u B finalu odnosno ukupno osmi na Evropskom prvenstvu u Segedinu, kao i članovima posade dubl skul, Aleksandru Beđiku i Matiji Rajkoviću koji su bili treći u C finalu, odnosno u ukupnom plasmanu 15. u Evropi. Predsednik VSS poželeo im je još mnogo dobrih trka i uspeha.

Predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije, Dušan Kovačević, je rekao da je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u veslanju, koje je održano u mađarskom Segedinu, Veslački savez Srbije postao bogatiji za evropsko zlato u skifu koje je osvojila Jovana Arsić, ali i za još jednu posadu koja će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, odnosno veslača Srbije u skifu, Nikolaja Pimenova.

„Poštovana Jovana, četitam Vam na ubedljivoj pobedi na Evropskom prvenstvu u veslanju. Izuzetno mi je drago da sam uživo prisustvovao ispisivanju istorije u ženskom veslanju Srbije. Ovo je odlična najava za Olimpijske igre jer kvalitet koji pokazujete ukazuje na velika moguća dostignuća ove godine u Parizu. Želim da Vam se ostvare snovi“, napisao je Dušan Kovačević, predsednik IO VSS i nekadašnji trener Jovane Arsić. 

Kovačević je čestitao i skifisti Nikolaju Pimenovu koji se, osvojivši u Segedinu normu za odlazak na Olimpijske igre, pridružio Jovani Arsić, odnosno postao drugi član veslačkog takmičarskog tima za Pariz.

„Poštovani Nikolaj, čestitam Vam na još jednom fantastičnom uspehu! Smatram da imate sve predispozicije za odličan plasman na Olimpijskim igrama. Želim Vam maksimalan uspeh i puno sreće u Parizu“, naveo je Dušan Kovačević.

Predsednik IO VSS je napisao i da je na Evropskom prvenstvu u Segedinu dvojac V. Pivač – D. Slavnić pokazao odličan potencijal, kao i novi dubl skul A. Beđik – M. Rajković, koji je, kako je naveo Kovačević, u kratkom roku uspeo da se spremi i nastupi na ovom velikom takmičenju.

Radost zbog uspeha srpskih veslača u Segedinu ne krije ni prvi čovek srpske veslačke reprezentacije, Aleksandar Ivković.

„Poštovana Jovana, u ime veslačkog sporta Srbije i u svoje lično ime, od srca Vam čestitam veličanstvenu pobedu i osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, kojom ste Srbiji doneli ogroman uspeh u istoriji srpskog ženskog veslanja. Veslački savez Srbije i celokupan veslački sport naše zemlje su ponosni na Vas i zahvalni jer ste nam doneli ogromnu radost. Želim Vam još mnogo novih pobeda u budućnosti, kao i veliki uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine“, stoji u čestitki Aleksandra Ivkovića, koordinatora za seniore A i selektora za mlađu seniorsku, juniorsku i kadetsku veslačku reprezentaciju Srbije.

„Poštovani Nikolaj, čast mi je da vam čestitam osvajanje kvote za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Borbenost i dostojanstvenost koju ste pokazali u predstavljanju Srbije je zadivljujuće. Veslačkom savezu Srbije je izuzetna čast i zadovoljstvo što ćete zajedno sa Jovanom braniti boje Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Oboma vam čestitam od srca i želim veliki uspeh na Olimpijskim igrama“, naveo je Ivković.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije, Aleksandar Ivković je čestitao i srpskom dvojcu, Viktoru Pivaču i Dušanu Slavniću, kao i dubl skulu, Aleksandru Beđiku i Matiji Rajkoviću.

„Uveren sam da su pred vama još veći uspesi na koje će građani Srbije biti ponosni, kao i da će vaš takmičarski duh biti uzor mladim generacijama“, navodi se u čestitki srpskog veslačkog selektora.

Čestitke Jovani Arsić i Nikolaju Pimenovu je uputio i Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije. 

„Poštovana Jovana, bravo! Ovim uspehom ste svakako pokazali da ste najbolja veslačica Srbije, a u ovom trenutku i Evrope. Iskreno želim da isti ili sličan rezultat ostvarite i na Olimpijskim igrama u Parizu. Želim Vam još mnogo pobeda i da još dugo ostanete tu gde Vam je mesto, na pobedničkom tronu“, stoji u čestitki Vladimira Antića, generalnog sekretara Veslačkog saveza Srbije.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije, Vladimir Antić je čestitao i Nikolaju Pimenovu na ostvarenoj normi za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Antić je napisao da je ovo kruna svega što je Nikolaj do sada radio i da se na ovo malo duže čekalo, ali da je došlo u pravom trenutku za veslački sport Srbije. Antić je u ime Veslačkog saveza Srbije i svoje lično ime uputio čestitke i zahvalnost Nikolaju Pimenovu kao još jednom takmičaru Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Takođe želim da čestitam i dvojcu, Viktoru Pivaču i Dušanu Slavniću, kao i dubl skulu, Aleksandru Beđiku i Matiji Rajkoviću. Svi ste pokazali kvalitet i uveren sam da je pred vama veliki uspeh. Strpljivo ćemo čekati taj trenutak. Sve pohvale upućujem i trenerima, odnosno celom srpskom reprezentativnom timu. Mnogo posla je još pred svima nama, ali uvek imajte u vidu da vam je vaš Veslački savez Srbije na raspolaganju, kao i uvek do sada. Budite uvereni da će Savez učiniti sve što je u mogućnosti da vam pruži podršku i neophodne ravnopravne uslove za ostvarenje vaših snova“, završio je Antić u svojoj čestiki.