Novosti iz klubova: Begej piše istoriju

Veslački klub Begej 1883 ove godine slavi ogroman jubilej. Crvena zvezda edukuje trenere. Palić organizuje prezentaciju veslanja u školi. Partizan održao promociju u „Ada molu“. Pobednik proslavio treći rođendan


Begej piše istoriju

 

Veslački klub Begej 1883, podsećamo, ove godine slavi ogroman jubilej – 140 godina postojanja. Tim povodom, u okviru projekta finansiranog od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, na Magistrali kod Karađorđevog parka je osvanuo bilbord.

Zrenjaninski velikan rođendan proslavio je 15. aprila, na dan kada su pre 140 godina Ronai Jene, Mihalovič Eden, Botka Bela, Večei Ištvan, Reiter Oskar, Keresteš Aladar, Farkaš Ivan i Lešćanski Janoš u gradskoj Kasini tvorili istoriju, mesto prestiža, posvećenosti i uspeha.

Iz VK Begej 1883 poručuju da su tek počeli i pozivaju na akciju: „Nauči da veslaš i postani deo najduže tradicije u gradu sportova!“

 

 

Zvezda „brusi“ trenere

 

Trener Veslačkog kluba Crvena zvezda, Igor Lončar, deo je prve grupe koja je otputovala u Grčku kao deo projekta „Treneri Crvene zvezde za evropsku dimenziju u sportu i međunarodnu mobilnost“, gde boravi do 26. novembra i razmenjuje iskustva i način rada sa trenerima Olimpijakosa.

Sportsko društvo Crvena zvezda pokrenulo je ovaj projekat u saradnji sa Sportskim društvom Olimpijakos i uz podršku „Erasmusa“, programa Evropske unije za podršku obrazovanju, treninzima, mladima i sportu u Evropi. Cilj projekta je usavršavanje i sticanje novih znanja trenera klubova Crvene zvezde.

 

 

Palić „vesla“ u školi

 

Veslački klub Palić u ponedeljak 27. novembra organizuje prezentaciju veslanja u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ iz Palića. Decu će sa veslanjem da upoznaju drugari koji već treniraju ovaj olimpijski sport, kao i treneri VK Palić.

 

 

 

Veslanje uz „šoping“


Veslački klub Partizan iskoristio je priliku da se u svom komšiluku, u tržnom centru „Ada mol“, predstavi najmlađim posetiocima i omogući im da isprobaju veslanje na ergometrima. Promocija crno-belih održana je u okviru Sajma sporta Opštine Čukarica.

 

 

Tri godine Pobednika

 

Veslački klub Pobednik proslavio je 4. novembra svoj treći rođendan. Tom prilikom, veslačima su uručene zahvalnice za predanost i trud tokom protekle sezone, koju su obeležili brojni uspesi i medalje.

U protekloj godini Veslački klub Pobednik nastupio je na svim regatama u organizaciji Veslačkog saveza Srbije, kao i na dve internacionalne regate. Iz kluba izražavaju zahvalnost svim članovima, prijateljima i partnerima koji su bili uz Pobednik tokom prethodne tri godine.

 

 

 

 

 

Pripremio: Dejan ARANITOVIĆ

Foto: veslački klubovi