Zvezda slavi na Peskari

Kraj takmičarske sezone za naše najmlađe veslače zakazan je za subotu, a poslednje, peto kolo Omladinske lige Srbije tradicionalno se održava u Zrenjaninu

Kraj takmičarske sezone za naše najmlađe veslače zakazan je za subotu, a poslednje, peto kolo Omladinske lige Srbije tradicionalno se održava na čuvenoj Peskari u Zrenjaninu. Pioniri i kadeti 12 domaćih klubova boriće se u ukupno 15 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a za trke na Bageju prijavljeno je ukupno 111 posada, sa više od 200 takmičara.

Za bodove u Omladinskoj ligi ove sezone bore se samo pionirske ekipe, a najmlađi veslači će na Peskari da veslaju u sedam disciplina. Na tabeli ovog takmičenja ubedljivo vode pioniri Crvene zvezde, sa 116 osvojenih bodova, pa će beogradski crveno-beli sa ukupno 12 prijavljenih posada u Zrenjaninu samo da potvrde prvu poziciju i proslave osvajanje pehara. Čurug (78 poena) sa 8 posada brani drugu poziciju od trećeplasiranog Partizana (54 boda, 7 posada), a najbrojniji će na Peskari da budu veslači Danubijusa 1885 (19 posada) i domaćina Begeja (18 čamaca).

Organizatori petog kola Omladinske lige Srbije su Veslački savez Srbije, Veslački savez Vojvodine i Veslački klub Begej. Takmičenje počinje u subotu, u 14 časova, kvalifikacionim trkama, dok su finalne na programu od 17 sati.

 

 

D. A.

Foto: VK Begej