Crno-bela oluja odbranila titulu

Kadeti i seniori Partizana u nedelju osvojili zlato u 13 od 19 trka koje su se bodovale za Prvenstvo Srbije

Crno-bela oluja protutnjala je Adom Ciganlijom i u trofejne vitrine veslača Partizana donela novi pehar prvaka države. Na Savskom jezeru u Beogradu, proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije u veslanju za sve starosne kategorije. Titulu državnog šampiona branili su veslači i veslačice Partizana, a ove sezone velika pretnja bili su im večiti rivali iz crveno-belog tabora, koji su već osvojili Kup Srbije, a korak ih deli i do trofeja u Omladinskoj ligi. Crvena zvezda izazvala je komšije sa čak 58 prijavljenih posada, aktuelni prvak odgovorio je sa jednim čamcem više, pa je bilo jasno da nas očekuje veslački spektakl, u kojem će svaka trka da bude zlata vredna. Prvog dana takmičenja na regatnu stazu „beogradskog mora“ izašli su pioniri i juniori, takmičari Partizana i Crvene zvezde osvojili su po šest zlatnih medalja, a crno-beli su bili u maloj bodovnoj prednosti. U nedelju, oblaci koji su se nadvili nad Adom Ciganlijom kao da su najavili tornado koji je usledio. Kadeti i seniori crno-belih osvojili su zlato u 13 od 19 trka koje su se bodovale za Prvenstvo Srbije. Ni najavljene vremenske nepogode nisu više mogle da pokvare raspoloženje veslača i veslačica Partizana, koji sa ponosom ističu kako dominiraju već 30 godina.

Ponosan je, sa dobrim razlogom, i predsednik Veslačkog kluba Partizan, Ivan Brajtigam.

- Mogu da kažem da smo ove godine napravili ozbiljan sportski program za sve selekcije u klubu. Treniralo se vredno i rezultat nije izostao. Prethodne sezone imali smo 14 titula prvaka države, a ove imamo 18. Veoma smo zadovoljni ovim rezultatima. Naredne godine moramo na viši nivo da podignemo treninge za mlađe kategorije – nije se libio Ivan Brajtigam da u danu slavlja ukaže i na nedostatke u crno-belom veslačkom taboru.

 

Ubedljiv trijumf drugog dana Prvenstva Srbije posebno je značio treneru crno-belih seniora, Nikoli Stojiću, koji je blistao zbog učinka svojih veslača.

- Prezadovoljan sam rezultatom. Seniori su opravdali očekivanja i osvojili sve titule, dok nam je svima najdraža pobeda u kadetskom osmercu, koja je došla kao šlag na tortu u poslednjoj trci programa. Takođe, kadetkinje su bile izvanredne i ubedljivo trijumfovale u svim disciplinama. Juniori rimenaši bez premca. Pioniri solidni i perspektivni. Mnogi naši takmičari menjaju kategoriju, tako da nas naredne godine očekuju novi izazovi, ali u tome je draž sporta. Naravno, najlepše je kad se pobedi. Čestitam svim našim takmičarima. Ova titula pripada svima koji su prolivali znoj tokom sezone i bili deo tima koji nastavlja dominaciju dugu više od 30 godina – prepun je utisaka bio Nikola Stojić, naš proslavljeni veslač, koji najbolje zna kolika je satisfakcija osvajanje medalja i titula kao rezultat napornog rada i velikog truda.


 

PRVENSTVO SRBIJE U VESLANJU 2023 - FOTO GALERIJA 

 


Dejan ARANITOVIĆ

 

Foto: VK Partizan