Dan 8: Najbolje za kraj

Poslednji dan Svetskog prvenstva u veslanju 2023 na Adi Ciganliji obeležiće finala u najpopularnijim veslačkim disciplinama. Nikolaj Pimenov i Jovana Arsić jure olimpijske vize

Poslednji dan Svetskog prvenstva u veslanju 2023 na Adi Ciganliji, beogradskom moru, obeležiće finala u najpopularnijim veslačkim disciplinama. U ukupno osam disciplina gledaćemo posade 22 zemlje koje imaju reprezentacije u jednoj ili više discpilina. Očekuje se intezivna i dramatična završnicama šampionata. Za medalje će se boriti veslači i veslačice u sledećom disciplinama: ženski i muški skif za paraveslače, muški i ženski dubl skul, zatim ženski osmerac pa muški i ženski skif. Šampionat u Beogradu zatvoriće finale u muškom osmercu.

Pre finalnih trka, kao i juče, na programu su D, C i B finala, od kojih su ova poslednja u nekim disciplinama odlučujuća i za plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Srpki dvojac Mačković i Vasić veslaće u finalu C za što bolji plasman u ukupnom poretku šampionata, dok će naši skifisti Nikolaj Pimenov i Jovana Arsić u finalu B da pokušaju da se domognu olimpijskih viza, a za ostvarenje tog cilja neophodno je da budu u tri najbolje posade u svojim trkama.