Mačković i Vasić: Prvi cilj je ispunjen

Svaka je trka za sebe, pa idemo korak po korak. Spremni smo za dalje takmičenje i trudićemo se da se pokažemo u najboljem svetlu – kazao je Mačković

Mackovic VAsic SP 2023

Prvi cilj je ispunjen. Srpski predstavnici na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu plasirali su se u četvrtnfinale. Posle kvalifikacionih trka, plasam u dalji tok takmičenja ostvarili su Jovana Arsić (skif), Nikolaj Pimenov (skif), Martin Mačković i Miloš Vasić (dvojac) i Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik (dubl skul).

Nakon prespavane noći i sumiranja utisaka, Mačković kaže da je prvi cilj ispunjen.

- Trka je bila solidna. Vodili smo gotovo sve vreme, ali nas je pri kraju prestigla australijska posada. Dosta je jaka grupa u kojoj se takmičimo, ali se ne obaziremo na to. Svaka je trka za sebe, pa idemo korak po korak. Spremni smo za dalje takmičenje i trudićemo se da se pokažemo u najboljem svetlu. Na kvalifikacionoj trci, što bi se reklo, smo razduvali pluća i videli kako sve izgleda – kazao je Mačković.

Ni njegov partner iz posade Miloš Vasić nije krio zadovoljstvo. On je prvu trku ocenio kao najtežu.

- Bilo je važno da takmičenje otvorimo na najbolji način i to smo i uradili. Sve je dobro prošlo. Predstoji nam četvrtfinalna trka koja je, možda, i najteža na ovom prvenstvu. Ispoštovali smo ono što smo se dogovorili pre trke i – uspeli. I trener Nikola Stojić je zadovoljan i kako je sve izgledalo i kako smo veslali. Za sada sve ide po planu – ocenio je Vasić.

Na opasku da će mu supruga Sonja, inače bivša košarkaška reprezentativka Srbije, biti ljubomorna na Mačkovića s obzirom na to koliko vremena provodi sa njim, Vasić se nasmejao.

- Neće. Zna ona šta znači takmičiti se na najvećim svetskim takmičenjima – sa smeškom je odgovorio Vasić.Foto: VSS