Dan 2: Nastavak kvalifikacija i repesaži

Podsećamo da je u nedelju došlo do neznatne promene programa i rasporeda trka zbog vremenskih prilika u Beogradu. U ponedeljak na regatnoj stazi Savskog jezera neće biti srpskih veslača

Za drugi dan Svetskog prvenstva u veslanju planiran je nastavak kvalifikacionih trka u preostalim disciplinama, kao i repesaži. Podsećamo da je u nedelju došlo do neznatne promene programa i rasporeda trka zbog vremenskih prilika u Beogradu.

Takmičenje u ponedeljak počinje u 9:30 kvalifikacijama paraveslača u kategoriji miks dubl skul, a u toku prepodneva paraveslači imaju kvalifikacije i u disciplini miks četverac sa kormilarom.

Seniorke će najpre u četiri grupe da veslaju kvalifikacije u dvojcu, a zatim u isto toliko grupa boriće se za polufinale u dubl skulu. Na programu su još kvalifikacije u ženskom i muškom četvercu (po tri grupe), ženskom i muškom četverac skulu (po tri grupe) i dubl skulu za lake veslačice (četiri grupe).

U podne počinju repesaži, redom u sledećim disciplinama: muški i ženski skif, skif za lake veslače, muški dvojac, dubl skul za lake veslače i muški dubl skul.

U ponedeljak na regatnoj stazi Savskog jezera neće biti srpskih veslača. U utorak Sofija Kocanović vesla u repesažu skifa za lake seniorke, a u sredu su na programu četvrtfinalne trke naših najboljih veslača: Jovane Arsić i Nikolaja Pimenova u skifu, Martina Mačkovića i Miloša Vasića u dvojcu i Aleksanda Beđika i Aleksandra Filipovića u dubl skulu.


Sve trke uživo možete da pratite putem LIVE TRACKER linka na sajtu Svetske veslačke federacije:

https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/

 

Ulaznice za Svetsko prvenstvo možete da kupite preko sledećeg linka:

https://tickets.rs/tour/svetsko_prvenstvo_u_veslanju_2023_854