Završeni Kup Srbije i Omladinska liga Srbije, Partizan pobednik u obe konkurencije

Takmičenja u Kupu Srbije i Omladinskoj ligi Srbije završena su trkama na Paliću proteklog vikenda. Iako su na regatnu stazu izašli veslači i veslačice u svim starosnim kategorijama, posebna pažnja bila je usmerena na pionire i kadete, jer su upravo oni veslali za bodove u pomenutim takmičenjima.

veslanje

Ispostavilo se na kraju da su najmlađi veslači i veslačice Partizana bili najuspešniji - pioniri su osvojili prvo mesto u Omladinskoj ligi, dok su kadeti trijumfovali u Kupu Srbije, tako da su crno-beli ponovili uspeh iz 2019. godine. 

Kompletne rezultate sa regate na Paliću pogedajte OVDE

Pioniri Partizana su i pre IV kola Omladinske lige imali značajnu prednost na tabeli, od skoro 20 bodova, pa iako su rivali iz Danubiusa 1885 bili bolji na Paliću, to nije bilo dovoljno za preokret u konačnom plasmanu. Crno-beli su tako osvojili prvo mesto sa ukupno 80 bodova, drugi je bio Danubius 1885 sa 66,5, a treći Tamiš sa 55 bodova.

Omladinska liga Srbije 2020. - PIONIRI - Bodovnu listu pogedajte OVDE

U konkurenciji kadeta Partizan je takođe osvojio prvo mesto, mada je borba za titulu bila neizvesnija nego kod pionira. Naime, na Paliću su crno-beli osvojili 24, dok su rivali iz Crvene zvezde osvojili 42 boda, ali je Partizan zahvaljujući boljim rezultatima iz prva dva kola ipak postao ukupni pobednik. Crno-beli su na kraju imali 120,25 bodova, crveno-beli na drugom mestu 116, dok su kadeti Danubiusa 1885 bili treći sa osvojina 52 boda. 

Kup Srbije 2020. - KADETI - Bodovnu listu pogedajte OVDE