U subotu počinje EP za mlađe seniore u Duizburgu, Srbiju predstavlja dubl skul

Nemački Duizburg 5. i 6. septembra biće domaćin Evropskog prvenstva za mlađe seniore, prve velike regate u doba pandemije korona virusa. Na stazi će se naći 657 takmičara iz 32 zemlje, a za medalje će se boriti ukupno 236 posada, među kojima i srpski dubl skul, u kojem će veslati Slavko Savić i Andrija Simeunović.

 slavko savić, andrija simeunović

Uzdanice Srbije u Nemačkoj: Slavko Savić i Andrija Simeunović (Foto: VSS/Anđela Nišević)

Na Evropskom prvenstvu za seniore B biće veslano ukupno u 22 discipline, od čega 14 olimpijskih, a naš dubl skul imaće pakleno težak zadatak u konkurenciji 19 posada.

Slavko Savić, inače veslač Crvene zvezde, i Andrija Simeunović iz Galeba, imaće rivale u reprezentativcima Austrije, Belorusije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Italije, Litvanije, Moldavije, Holandije, Rumunije, Rusije, Slovenije, Španije i Švajcarske.

Prve trke u disciplini u kojoj se takmiče Savić i Simeunović, prema trenutnoj startnoj listi, na programu su u subotu od 11.40 časova, a naši momci bi trebalo da veslaju u četvrtoj trci od 11.55, protiv posada Španije, Slovenije i Moldavije. Repesaži su zakazani istog dana od 16.30.

Polufinala su na programu u nedelju, 6. septembra, od 9.20 časova (finale C u 10), dok je istog dana u 14.55 finale B, a u 15 časova startuje trka za medalje.