Zbog koronavirusa odloženo Evropsko juniorsko prvenstvo u veslanju u Beogradu!

Bord Evropske veslačke konfederacije, Svetska veslačka federacija i Veslački savez Srbije doneli su odluku da, zbog pandemije Kovida-19 (koronaviurs) bude odloženo Evropsko juniorsko prvenstvo u terminu u kojem je prvobitno planirano - 30. i 31. maja na Adi Ciganliji.

Ada Ciganlija

Ada Ciganlija (FOTO: FISA Igor Meijer)

U okviru iste odluke stoji i napomena da je odlaganje takmičenja moguće, a da li će EP za juniore biti pomereno za leto, ili jesen, zavisiće isključivo od razvoja situacije sa koronavirusom - Veslački savez Srbije svakako će se ponašati u skladu i sa odlukama Vlade Republike Srbije i sa preporukama zdravstvenih vlasti. Od toga će i zavisiti da li će Svetskoj veslačkoj federaciji (FISA) i Evropskoj veslačkoj konfederaciji (EVK) uopšte i biti predložen novi termin takmičenja.

KOMPLETNU ODLUKU O ODLAGANJU EP ZA JUNIORE 2020. U BEOGRADU MOŽETE DA PROČITATE OVDE

Veslčaki sport je pandemijom koronavirusa pogođan kao i svi sportovi, a FISA i EVK su u konstantnom kontaktu sa nacionalnim veslačkim savezima, razumeju koliko je za sve ovo veliki udar u takmičarskom, organizacionom i finansijskom smislu, ali će sve odluke donositi, čemu se već priključio i Veslački savez Srbije, isključivo u interesu zdravlja i bezbednosti veslača i veslačica, veslačkih radnika i stanovništva, odnosno opšte populacije.

Pri donošenju takvih odluka FISA i EVK se rukovode informacijama i preporukama koje stižu od Svetske zdravstvene organizacije, međunarodnih zdravstvenih eksperata i odlukama vlada i zdravstvenih vlasti zemalja članica FISA i EVK.