Andrija Šljukić šampion Balkana

Srpska reprezentacija osvojila zlato, dva srebra i tri bronze prvog dana Balkanskog prvenstva na Adi Ciganliji. U nedelju, 8. septembra 2013, program drugog takmičarskog dana počinje u 10 časova

Srpska veslačka reprezentacija izlila je šest odličja prvog dana Balkanskog prvenstva na Adi Ciganliji. U žestokoj konkurenciji najjačeg regionalnog takmičenja na svetu kada su u pitanju mlađe kategorije zlatom se okitio junior Andrija Šljukić u skifu. Vicešampionske titule Balkana u lepoj atmosferi koja je vladala na Savskom jezeru osvojili su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković te kadetski dubl skul Nikola Cvijetić, Lazar Lazović. Sjajan nastup našeg nacionalnog tima upotpunili su juniorski dvojac bez kormilara Igor Lončarević, Aleksandar Beđik, dubl skul Miloš Aleksić, Milan Mijić i ženski četverac skul Zorica Mrđa, Jovana Stanivuk, Ana Milinković, Eva Paći sa osvojenim bronzanim odličjima.

Zadovoljan nastupom kompletnog srpskog veslačkog tima prvog dana Balkanijade u Beogradu bio je i trener reprezentacije Aleksandar Ivković. On je povalio sve naše posade kako na rezultatima tako i na ponašanju i načinu na koji su predstavljali Srbiju.

– Svi naši čamci koji su se našli na stazi prvog dana Balkanskog prvenstva zaslužuju pohvale. Veslali su u izuzetno jakoj konkurenciji zemalja kao što su, između ostalog, Rumunija i Grčka koje mnogo ulažu u veslanje i čiji i najmlađi takmičari već treniraju po tri puta dnevno. Andrija Šljukić u skifu je izveslao fantastičnu trku i zaista godi način na koji je došao do zlata. Odličan je bio i juniorski četverac bez kormilara Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković koji su činili momci iz osmerca i koji su došli do srebra. Juniorski dvojac bez kormilara Igor Lončarević Aleksandar Beđik je pokazao da mu ne leži takmičenje na kojem se sve rešava u jednoj trci. Radi se o vrednim i posvećenim momcima koji svoj kvalitet najbolje iskazuju na takmičenjima u kojima imaju više trka do one odlučujuće za medalje. I juniorski dubl skul Miloš Aleksić, Milan Mijić i ženski četverac skul Zorica Mrđa, Jovana Stanivuk, Ana Milinković, Eva Paći zaslužuju aplauz za bronzana odličja – kazao je Ivković.

Trener nacionalnog tima pohvalio je i nastup kadeta.

– Posebne pohvale zaslužuje dubl skul Nikola Cvijetić, Lazar Lazović koji je izveslao izvanrednu trku, ostvario odličan rezultat. Da nije bilo kontra vetra možda je mogao i do zlata. I kadetski osmerac Dejan Jovašević, Danilo Radovanović, Bogdan Stepić, Nenad Radonjić, Aleksandar Antić, Luka Frenc, Miloš Đorđević, Ilija Karličić, koji je na kraju bio četvrti, opravdao je očekivanja tip pre što se radi o najmlađoj posadi među osmercima budući da će četiri člana i dogodine biti kadeti – istakao je Ivković

Drugog dana Balkanskog prvenstva u Beogradu, u nedelju 8. septembar 2013, na programu, koji počinje u 10 časova, biće trke u deset disciplina. Na stazi će se naći juniorski muški i ženski osmerci, juniorski muški četverac skul, juniorski ženski dvojac bez kormilara, skif i dubl skul, te kadetski muški četverac bez kormilara, četverac skul, dvojac bez kormilara i kadetski ženski četverac skul.

– Nadamo se da ćemo drugog dana uvećati svoj saldo medalja na Balkanijadi. Od svih posada očekujemo da pruže svoj maksimum. Ipak, najviše očekujemo od juniorskog osmerca, evropskih prvaka iz Minsk te osvajača svetske bronze u Trakaiju – rekao je na kraju Ivković.

Rezultate prvog dana Balkanskog prvenstva u Beogradu možete preuzeti OVDE