Završen 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu - pun pogodak za veslanje!

Tri dana u srpskoj prestonici trajala je tradicionalna manifestacija - Međunarodni sajam sporta, koja je u svom osmom izdanju okupila najveći broj posetilaca do sada. Priliku da se predstavi javnosti iskoristilo je i veslanje - na štandu Veslačkog saveza Srbije od 22. do 24. novembra svi zainteresovani mogli su da se upoznaju sa našim sportom.

Završen je 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu

Završen je 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu (Foto: VSS)

I to upoznavanje završilo se u najboljem mogućem stilu - trkom štafeta u muško-ženskoj konkurenciji na ergometrima, pa su tako oni koji do sada nisu imali prilike, sada mogli da vide kakva ih takmičarska atmosfera, kakvo drugarstvo i kakva podrška očekuju ako se u nekoj budućnosti opredele da treniraju veslanje.

Svi su želeli da se oprobaju na ergometrima

Svi su želeli da se oprobaju na ergometrima (Foto: VSS)

No, i pre trke održane poslednjeg dana Sajma, posetioci našeg štanda mogli su da pitaju šta god ih je zanimalo u vezi sa veslanjem. A pitanja je bilo mnogo! Ne samo što su mladi pojedinačno dolazili da vide o čemu se radi, pa i da se oprobaju na ergometrima, na štand Veslačkog saveza Srbije dolazile su i škole sporta, što znači da su naši veslači i veslačice, reprezentativci, bivši reprezentativci i treneri imali pune ruke posla da zadovolje znatiželju najčešće mladih posetilaca.

Najmlađi su okupirali štand Veslačko saveza Srbije

Najmlađi su "okupirali" štand Veslačko saveza Srbije (Foto: VSS)

Podršku mališanima, što u upoznavanju sa osnovama veslanja, što u praktičnom radu - vežbi na ergometrima - davali su naši seniorski reprezentativci, oni od kojih očekujemo učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, treneri svih uzrasnih kategorija iz domaćih klubova, kao i oni mlađi veslači i veslačice, koje ćemo uskoro gledati i u reprezentativnom dresu u najjačoj konkurenciji.

Završen 8. Međunarodni sajam sporta

Dakle, kada se sve sabere, 8. Međunarodni sajam sporta za veslanje je bio pun pogodak, i uz nadu da smo još nekog mališana "privukli" na vodu, s nestrpljenjem očekujemo devetu smotru ove tradicionalne manifestacije naredne godine, gde ćemo vas dočekati sa još više odličja i pehara nego sada.
 
Sve fotografije sa 8. Međunarodnog sajma sporta možete da pogledate u našim foto-galerijama OVDE