Dubl skul Marjanović, Filipović u B finalu

Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović veslaće za plasman od sedmog do 12. mesta na Svetskom prvenstvu za seniore u Južnoj Koreji pošto je u svojoj polufinalnoj trci s vremenom 6:37,30 osvojio peto mesto

Srpski dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji. Naš čamac je petak, 30. avgusta2013, ujutru u prvoj grupi polufinala s vremenom 6:37,60 zauzeo peto mesto pa će u nedelju veslati u B finalu. Prva tri mesta i „vizu“ za finale obezbedili su čamci Norveške (6:24,22), Nemačke (6:27,19) i Argentine (6:29,49), dok će četvetoplasirana Velika Britanija (6:33,73) i šestoplasirane SAD (6:41,55), poput naše posade, veslati za plasman od sedmog do 12. mesta.

Marjanović i Filipović su solidno startovali. Do ulaska u drugu polovinu trke bili konstantno na četvrtom mestu sa malim zaostatkom za Nemcima i Argentincima koji su bili drugi, odnosno treći. Ipak, u poslednjih 1.000 metara naš dubl skul je počeo da popušta završivši trku kao peti. Iz druge grupe polufinala, daleko sporije od prve, u finale su se plasirale Litvanija (6:30,42), Novi Zeland (6:33,39) i Italija (6:33,86) dok će u B finale Kuba (6:35,44), Danska (6:36,27) i Australija (6:41,79).

– Marjanović i Filipović su se dobro držali u prvoj polovini trke. Bili su stalno oko mesta koje je vodilo u finale. Ipak, nisu izdržali do kraja i ovo je najviše što su trenutno mogli u ovoj izuzetno jakoj grupi. Dobro je što su u finišu, kada je bilo jasno da ne mogu do jednog od prva tri mesta koja su vodila u finale, prištedeli snagu koja će im biti preko potrebna u okršaju za plasman od sedmog do 12. mesta – kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Sedmog, pretposlednjeg, dana šampionata, 31. avgusta, tri srpske posade veslaće u B finalima. Od 6 č ujutru ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović, Iva Obradović za plasman od sedmog do 12. mesta boriće se sa posadama Ukrajine, Australije, Nemačke, Italije i Rusije. Od 6,38 časova Nenad Beđik i Nikola Stojić će se u B finalu muških dvojaca bez kormilara ogledati sa čamcima Velike Britanije, Mađarske, Argentine, Nemačke i Južnoafričke Republike. Program od naših posada zatvara četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar koji će se od 7,02 č boriti sa čamcima Belorusije, Nemačke, Rumunije, Španije i Hrvatske za plasman od sedmog do 12. mesta na svetu.