Stara Tisa Čuruga još spremnija za trke

Veslački klub iz žabaljske opštine biće ponovo uzoran domaćin Omladinske lige Srbije

Veslački klub Čurug jedan je od najmlađih u našoj zemlji (osnovan 2003), ali posvećenost njegovih ljudi primer je za ugled i starijima. U subotu, 8. juna, još jednom će biti domaćin takmičenja u Omladinskoj ligi Srbije (treće kolo) i to na doteranom pravcu na živopisnoj Staroj Tisi, koji je uz pomoć Opštine Žabalj i Pokrajine prilagođen za bolje uslove trka.

– Razvučene su sajle za obeležavanje četiri staze, što će doprineti da takmičenje bude regularnije. Očekujemo oko 90 posada, kao što je bilo i do sada, a možda čak i više od 100. Naša staza od 500 metara idealna je za nadmetanja i najmlađih uzrasta. Moguće je veslanje i po vetrovitom vremenu jer joj je položaj zaštićen pojasom visoke trske – ističe predsednik kluba Ivan Tucakov.  

Njemu i klubu su u goste, kada je nedavno svečano otvorena poboljšana staza, bili predsednik žabaljske opštine Čedomir Božić i predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije Viktor Nikolić. Čurugu je odato priznanje što rezultatima i pregnućem pokazuje kako treba razvijati sportske kapacitete u manjim sredinama.   

Uz podsećanje na stanje u Omladinskoj ligi Srbije posle dva kola (videti OVDE) pogledajte i seriju fotografija sa živopisne staze na kojoj veslači Čuruga, naše su iskrene želje, stasavaju i u buduće uzdanice reprezentacije.  

Predsednik Veslačkog kluba Čurug Ivan Tucakov

S gostima u klupskim prostorijama: Tucakov, Božić i Nikolić