Uspešna promocija veslanja i na ovogodišnjem Sajmu sporta

Veslački savez Srbije i veslanje se na sjajan način predstavili na Sedmom međunarodnom sajmu sporta koji je od 23. do 25. novembra 2018. održan u Hali 1 Beogradskog sajma. – Crvena zvezda trijumfovala u Beogradskom derbiju kombinovanih štafeta 4x500 m

U nedelju, 25. novembra 2018, stavljena je tačka na Sedmi međunarodni sajam sporta koji je od 23. novembra pod radnim naslovom “Put uspeha”, održan u Hali 1 Beogradskog sajma. Veslački savez Srbije je i ove godine maksimalno iskoristio priliku da na svojevrsnoj reviji srpskog sporta uspešno promoviše vrednosti, rezultatska dostignuća i organizacionu snagu jednog od najstarijih olimpijskih sportova. Štand našeg Saveza je sva tri dana bio u maksimalnoj funkciji. Pored velikog broja reprezentativaca i ostalih članova srpskih klubova kroz “izložbeni” prostor VSS prodefilovali su mnogobrojni visoki poslenici srpskog sporta kao i veliki broj dece koja su imala priliku da se oprobaju na ergometru, svojevsnoj simulaciji veslanja, i da možda, baš na Sajmu sporta, naprave svoje prve korake u ovom sportu.

U nedelju, poslednjeg dana velikog i značajnog događaja na Beogradskom sajmu, na štandu našeg Saveza organizovan je Beogradski derbi na ergometru kombinovanih štafeta 4x500 metara koje su činili po jedna pionirka i kadetkinja i po jedan junior i senior. Prvo mesto je osvojila Crvena zvezda čiji je tim u sastavu Maja Mišljenović, Iva Lazić, Slavko Savić, Marko Milićević postigao rezultat 1:34.00. Grafičar, koga su predstavljali Marija Milanović, Andrijana Mijailović, Darko Mališić i Nikola Kolarević, s vremenom 1:34.90 zauzeo je drugo mesto, dok je Partizan u sastavu Ljubica Bušetić, Mađa Bugarski, Nikola Milošević, Božidar Nikolić, s rezultatom 1:39.60 bio treći. Četvrto mesto s vremenom 1:40.60 zauzeo je Galeb za koga su nastupili Vanja Soboćan, Anđa Simić, Nikola Srebro i Petar Zelić.

Ubrzo nakon sjajnog odmeravanja snaga beogradskih klubova usledila je zvanična promocija našeg Saveza i sporta. Svi prisutni u Hali 1 preko velikog video bima pogledali su višeminutni klip koji je podsetio na neke od najznačajnijih momenata u 2018. Ujedno, seniorski reprezentativci Nenad Beđik i Marko Marjanović obratili su se velikom auditorijumu govoreći o protekloj sezoni i o pripremama za narednu predolimpijsku godinu.