Ko će do trofeja ukupnog pobednika Prvenstva Srbije?

U petak i subotu, 21. i 22. septembra 2018, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održano Prvenstvo Srbije na kojem će ove godine prvi put zvanično biti proglašen ukupni pobednik ovog takmičenja. – Za vreme šampionata krunisanje ovogodišnjih osvajača trofeja u Kupu Srbije i Omladinskoj ligi Srbije

U petak i subotu, 21. i 22. septembra 2018, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održano najznačajnije i najjače domaće takmičenje – Prvenstvo Srbije. Za titule državnih prvaka vodiće se borbe u svim disciplinama, osim u skifovima i dvojcima za juniore i juniorke, te seniore i seniorke, u kojima je osvajače trofeja dalo Prvenstvo Srbije u malim čamcima održano početkom maja. Na dvodnevnom takmičenju na Adi Ciganliji, čiji će prvi dan, zbog Svetskog prvenstva u pecanju, morati da se održi u petak, učestovaće 222 posade iz 14 srpskih klubova – Begeja 1883, Crvene zvezde, Čuruga, Danubiusa 1885, Galeba, Grafičara, Palića, Partizana, Pirota, Save, Smedereva, Srebrnog jezera, Tamiša i Zreneksa i Jovana Nikolića koji nastupa individualno. Van konkurencije takmičiće se i klub Jedrina iz Višegrada. Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, a drugog će se za medalje boriti seniori i kadeti. U petak su kvalifikacije od 10 časova, a finala od 12,15 č. Istog dana biće održana trka veteranskih skifova. U subotu kvalifikacione trke počinju, takođe u 10 č, dok finalni okršaji startuju sat vremena kasnije u odnosu na petak. Drugog dana šampionata na delu će se naći i studentski osmerci.

Inače, ove godine prvi put će biti zvanično proglašen ukupni pobednik Prvenstva Srbije na osnovu broja osvojenih medalja i to po olimpijskom kriterijumu (u ukupan skor ne ulaze rezultati veterana i studentskih osmeraca). S obzirom da u ukupni skor ulazi i bilans sa Prvenstva Srbije u malim čamcima pred predstojeći šampionat vodi Crvena zvezda sa tri zlata, dva srebra i jednom bronzom, a slede je Partizan (3 zlata – 1 srebro – 3 bronze), Galeb (1 – 1,5 – 1), Smederevo (1 – 1 – /)... Za vreme Prvenstva Srbije biće dodeljeni i trofeji Crvenoj zvezdi i Partizanu za pobenike ovogodišnjih Kupa Srbije, odnosno Omladinske lige Srbije.

 

Trenutni skor medalja na Prvenstvu Srbije

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Crvena zvezda

3

2

1

6

Partizan

3

1

3

7

Galeb

1

1.5

1

3.5

Smederevo

1

1

/

2

Grafičar

/

1.5

/

1.5

Begej 1883

/

/

1

1

Čurug

/

1

/

1

Danubius 1885

/

/

1

1

 

Stanje prijava za Prvenstvo Srbije možete preuzeti OVDE