Ko će do trofeja ukupnog pobednika Prvenstva Srbije?

U petak i subotu, 21. i 22. septembra 2018, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održano Prvenstvo Srbije na kojem će ove godine prvi put zvanično biti proglašen ukupni pobednik ovog takmičenja. Za vreme šampionata krunisanje ovogodišnjih osvajača trofeja u Kupu Srbije i Omladinskoj ligi Srbije

U petak i subotu, 21. i 22. septembra 2018, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održano najznačajnije i najjače domaće takmičenje – Prvenstvo Srbije. Za titule državnih prvaka vodiće se borbe u svim disciplinama, osim u skifovima i dvojcima za juniore i juniorke, te seniore i seniorke, u kojima je osvajače trofeja dalo Prvenstvo Srbije u malim čamcima održano početkom maja. Na dvodnevnom takmičenju na Adi Ciganliji, čiji će prvi dan, zbog Svetskog prvenstva u pecanju, morati da se održi u petak, učestovaće 222 posade iz 14 srpskih klubova – Begeja 1883, Crvene zvezde, Čuruga, Danubiusa 1885, Galeba, Grafičara, Palića, Partizana, Pirota, Save, Smedereva, Srebrnog jezera, Tamiša i Zreneksa i Jovana Nikolića koji nastupa individualno. Van konkurencije takmičiće se i klub Jedrina iz Višegrada. Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, a drugog će se za medalje boriti seniori i kadeti. U petak su kvalifikacije od 10 časova, a finala od 12,15 č. Istog dana biće održana trka veteranskih skifova. U subotu kvalifikacione trke počinju, takođe u 10 č, dok finalni okršaji startuju sat vremena kasnije u odnosu na petak. Drugog dana šampionata na delu će se naći i studentski osmerci.

Inače, ove godine prvi put će biti zvanično proglašen ukupni pobednik Prvenstva Srbije na osnovu broja osvojenih medalja i to po olimpijskom kriterijumu (u ukupan skor ne ulaze rezultati veterana i studentskih osmeraca). S obzirom da u ukupni skor ulazi i bilans sa Prvenstva Srbije u malim čamcima pred predstojeći šampionat vodi Crvena zvezda sa tri zlata, dva srebra i jednom bronzom, a slede je Partizan (3 zlata – 1 srebro – 3 bronze), Galeb (1 – 1,5 – 1), Smederevo (1 – 1 – /)... Za vreme Prvenstva Srbije biće dodeljeni i trofeji Crvenoj zvezdi i Partizanu za pobenike ovogodišnjih Kupa Srbije, odnosno Omladinske lige Srbije.

 

Trenutni skor medalja na Prvenstvu Srbije

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Crvena zvezda

3

2

1

6

Partizan

3

1

3

7

Galeb

1

1.5

1

3.5

Smederevo

1

1

/

2

Grafičar

/

1.5

/

1.5

Begej 1883

/

/

1

1

Čurug

/

1

/

1

Danubius 1885

/

/

1

1

 

Stanje prijava za Prvenstvo Srbije možete preuzeti OVDE