Mimić: Ispunjena očekivanja u Plovdivu

Zamenik koordinatora za juniore i kadete Saša Mimić izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na Balkanskom prvenstvu u Plovdivu gde je srpska reprezentacija osvojila ukupno 13 odličja

Srpska veslačka reprezentacija je na Balkanskom prvenstvu, koje je 25. i 26. avgusta 2018. održano u Plovdivu, osvojila 13 odličja, od toga jedno zlatno, četiri srebrna i osam bronzanih. Po rečima zamenika koordinatora za juniore i kadete Saše Mimića, koji je Gorana Todorovića, Miloša Čudića, Miloša Tomića, Alekse Đokića, Stevana Stojanovića i Saše Dragutinovića činio Stručni štab Srbije u Bugarskoj, naši reprezentativci i reprezentativke su u potpunosti ispunili očekivanja na ovom takmičenju.

– Bilans medalja nedvosmisleno pokazuje da je zabeležen ogroman rezultatski skok u odnosu na prošlu godinu budući da je na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu 2017. izliveno svega pet odličja. Ovom prilikom čestitam svim reprezentativcima i trenerima na disciplini i ponašanju u Plovdivu, kako na stazi tako i van nje. Na dostojan način su predstavljali srpsko veslanje na ovom takmičenju, a što je možda i bitnije pokazali su da imamo talentovane veslače i veslačice, koji uz adekvatan rad mogu da zablistaju u nastavku karijera – istakao je na početku Mimić.

Zamenik koordinatora za juniore i kadete “podvlači” da su svi članovi muške kadetske i muške juniorske reprezentacije osvojili po barem jedno odličje.

– Kada je reč o juniorima istakao bih nastup Prodanovića i Stankovića u dvojcu koji su postali šampioni. Sjajna izdanja imali su i Đuranović, Petković, Matić i Lijeskić u četvercu, koji su osvojili bronzu, sa svega oko sekunde zaostatka za pobednicima. I balkanski viceprvak, dubl skul Torbica, Savić bio je na visini zadatka kao i osvajači bronzi, osmerac i skifista Stefanović. Kod kadeta sjajne nastupe su zabeležili četverac skul, četverac, osmerac i skif. Grupa od 18 kadeta koja je nastupila u Plovdivu pokazala je da će biti odlična osnova za srpsku reprezentaciju za Evropsko prvenstvo za juniore čiji će domaćin biti naš glavni grad 2020. Svi oni će ući u program za ovo takmičenje na kojem očekujemo da zablistamo pred domaćim navijačima – kazao je Mimić i dodao – I kod devojaka se video napredak i nadam se da ćemo i u ovoj konkurenciji uskoro imati sjajne posade.

Podsećanja radi, na Balkanskom prvenstvu u Plovdivu medalje su osvojili Marko Prodanović i Todor Stanković u dvojcu za juniore (zlato), Marko Torbica i Slavko Savić u u dubl skulu za juniore (srebro), Marko Prodanović, Todor Stanković, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković, Marko Đuranović, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski i kormilar Miloš Simić u osmercu za juniore (srebro), Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Miloš Pavlović u četverac skulu za kadete (srebro), Đorđe Gruber, Nikola Stevanić, Ranko Samardžija i Nikola Kolarević u četvercu za kadete (srebro), Dušan Stefanović u skifu za juniore (bronza), Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić i Ivan Katić u četverac skulu za juniore (bronza), Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković i Marko Đuranović u četvercu za juniore (bronza), Miroslav Jovanović u skifu za kadete (bronza), Nikola Soldatović i Andrija Jevtić (dvojac za kadete), Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić u osmercu za kadete (bronza), Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skul za kadetkinje (bronza) i Maša Bugarski, Minja Vizi, Iva Lazić i Andrijana Mijailović u četverac skulu za kadetkinje (bronza).