Još šest odličja u Plovdivu

Drugog dana Balkanskog prvenstva u Plovdivu srpska veslačka reprezentacija osvojila po tri srebra i bronze i tako takmičenje u Bugraskoj završila sa ukupno 13 medalja

U nedelju, 26. avgusta 2018. srpska veslačka reprezentacija osvojila je još šest odličja na Balkanskom prvenstvu u Plovdivu i tako ovo takmičenje završila sa ukupno 12 medalja. Drugog, poslednjeg dana šampionata vicešampioni Balkana postali su Marko Prodanović, Todor Stanković, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković, Marko Đuranović, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski i kormilar Miloš Simić u osmercu za juniore, Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Miloš Pavlović u četverac skulu za kadete i Đorđe Gruber, Nikola Stevanić, Ranko Samardžija i Nikola Kolarević u četvercu za kadete. Do bronzanih odličja u nedelju stigli su četverac skul za juniore Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić, Ivan Katić, dvojac za kadete Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i četverac skul za kadetkinje Maša Bugarski, Minja Vizi, Iva Lazić, Andrijana Mijailović. Maša Bezbradica i Anđela Nišević bile su pete u dubl skulu za juniorke, a isti plasman ostvarila je i Jana Tarabić u skifu za juniorke.

Prvog dana Balkanskog prvenstva Marko Prodanović i Todor Stanković su osvojili zlato u dvojcu za juniore, Marko Torbica i Slavko Savić vicešampionsku titulu u dubl skulu za juniore, dok su bronzane medalje osvojili Dušan Stefanović u skifu za juniore, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković i Marko Đuranović u četvercu za juniore, Miroslav Jovanović u skifu za kadete, Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić u osmercu za kadete i Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skul za kadetkinje.