Prodanović i Stanković balkanski šampioni

Prvog dana Balkanskog prvenstva u Plovdivu srpska veslačka reprezentacija osvojila sedam odličja po jedno zlatno i srebrno i pet bronzanih. U nedelju, 26. avgusta 2018, na stazu izlazi još osam naših čamaca

Srpska veslačka reprezentacija izlila je sedam odličja prvog dana Balkanskog prvenstva koji je u subotu, 25. avgusta 2018, održan u Plovdivu. Šampioni Balkana postali su Marko Prodanović i Todor Stanković koji su bili bez premca u dvojcu za juniore. Oni su sa rezultatom 6:52.53 trijumfovali ispred posada Grčke i Rumunije. Marko Torbica i Slavko Savić su osvojili vicešampionsku titulu u dubl skulu za juniore s vremenom 6:48.05. U okršaju za odličja prva kroz cilj prošla je posada Turske, dok je bronzana medalja pripala čamcu Grčke. Do bronzanih odličja stigli su Dušan Stefanović u skifu za juniore (7:14.37), Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković i Marko Đuranović u četvercu za juniore (6:06.82), Miroslav Jovanović u skifu za kadete (7:39.41), Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić u osmercu za kadete (6:18.05) i Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skul za kadetkinje (7:42.04).

Jana Tarabić, Maša Bezbradica, Anđela Nišević i Ana Miković su bile prve ispod crte za postolje u četverac skulu za juniorke (6:59.26), a isti plasman, četvrto mesto, ostvarila je i Maša Bugarski u skifu za kadetkinje (8:39.35). Dubl skul za kadete Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić šampionat je završio na petom mestu (7:01.74).

U nedelju, 26. avgusta, na stazu izlazi još osam naših čamaca. U dvojcu za kadete nastupiće Nikola Soldatović i Andrija Jevtić, u četverac skulu za kadete Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Miloš Pavlović, u četvercu za kadete Đorđe Gruber, Nikola Stevanić, Ranko Samardžija i Nikola Kolarević, a u četverac skulu za kadetkinje Maša Bugarski, Minja Vizi, Iva Lazić i Andrijana Mijailović. U juniorskoj kobkurenciji ogledaće se Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić i Ivan Katić u četverac skulu, Marko Prodanović, Todor Stanković, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković, Marko Đuranović, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski i kormilar Miloš Simić u osmercu, Jana Tarabić u skifu, a Maša Bezbradica i Anđela Nišević u dubl skulu.