Muški dubl skul u repesažu

Slavko Savić i Boris Dimitrijević nisu uspeli da se direktno plasiraju u četvrtfinale dubl skula na Svetskom prvenstvu za juniore, pa će 9. avgusta 2018. veslati u repesažu. U četvrtak preostali srpski čamci nastupaju u kvalifikacijama

Muški dubl skul Slavko Savić, Boris Dimitrijević nije uspeo da se direktno iz kvalifikacija plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva za juniore koje je u sredu, 8. avgusta 2018, počelo u češkim Račicama. Naš čamac je četvrtoj grupi kvalifikacija s vremenom 6:42.45 zauzeo peto mesto, pa će priliku za plasman među 24 najbolje posade tražiti kroz repesaž koji je na programu u četvrtak i u kojem će za dva mesta koja vode u četvrtfinale od 11,50 č boriti sa Kinom, Čileom i Slovačkom. Prva četiri mesta u ovoj grupi kvalifikacija zauzeli su Nemačka (6:28.95), Poljska (6:32.19), Francuska (6:33.86) i Španija (6:34.48).

U četvrtak svoj debi na planeteranom šampionatu u Češkoj imaće ostali srpski čamci koji će nastupiti u kvalifikacijama. Ženski dvojac Minja Vizi, Iva Lazić će od 10 časova nastupiti u prvoj grupi kvalifikacija sa čamcima Kine, Grčke, Slovenije i Litvanije. Tri najbrže posade plasiraće se u polufinale (subota, 11,04 č), dok će ostale u repesaž u petak od 10 č. Muški dvojac Todor Stanković, Marko Prodanović od 10,36 č će u četvrtoj grupi kvalifikacija vojevati bitku za dva mesta koja direktno vode u polufinale (subota, 11,18 č), sa čamcima Perua, Mađarske, Holandije, Belorusije i Australije. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 10,06 č.

Od 11 č četverac Marko Đuranović, Andrija Simeunović, Pavle Lijeskić, Veljko Matić u prvoj grupi kvalifikacija boriće se za dva direktna mesta u polufinale (subota, 11,46) sa posadama Mađarske, Rumunije, Grčke, Italije i Švedske. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 10,36 č. Poslednje će se na stazi u četvrtak naći Maša Bugarski i Jana Tarabić koje će od 12,18 č nastupiti u drugoj grupi kvalifikacija ženskog dubl skula. Rivalke našem čamcu u borbi za samo jedno mesto koje direktno vodi u polufinale (subota, 10,36 č) biće posade Francuske, Grčke, Estonije, Republike Irske i Litvanije. Repesaž je na programu u petak od 11,24 č.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za juniore u Račicama u četvrtak, 9. avgusta

Kvalifikacije – Ženski dvojac Minja Vizi, Iva Lazić – Kina, Grčka, Slovenija, SRBIJA, Litvanija – 10 č (prve tri ekipe idu direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije– Dvojac Todor Stanković, Marko Prodanović – Peru, Mađarska, Holandija, Belorusija, SRBIJA, Australija – 10,36 č (prva ekipa ide direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije – Četverac Marko Đuranović, Andrija Simeunović, Pavle Lijeskić, Veljko Matić – Mađarska, Rumunija, Grčka, Italija, Švedska, SRBIJA – 11 č (prve dve ekipe ide direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Repesaž – Dubl skul Slavko Savić, Boris Dimitrijević – Kina, Srbija, Čile, Slovačke – 11,50 (prve dve ekipe idu u četvrtfinale, ostale u E finale)

Kvalifikacije – Ženski dubl skul Maša Bugarski, Jana Tarabić – GFrancuska, Grčka, Estonija, Republika Irska, SRBIJA, Litvanija – 12,18 č (prva ekipa ide direktno u polufinale, ostale u repesaž)