Muški dubl skul probija led u Račicama

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za juniore koje u sredu, 8. avgusta 2018, počinje u Češkoj. Prvog dana šampionata na stazi samo muški dubl Slavko Savić, Boris Dimitrijević, ostale srpske posade kvalifikacije veslaju u četvrtak

Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za juniore, koje u sredu, 8. avgusta 2018, počinje u češkim Račicama. Prvog dana šampionata na stazi će se naći samo muški dubl skul Slavko Savić, Boris Dimitrijević. Naš čamac će se od 15,48 č u četvrtoj grupi kvalifikacija boriti sa posadama Zimbabvea, Španije, Nemačke, Francuske i Poljske za četiri mesta koja direktno vode u četvrtfinale (petak, 11,48 č). Repesaž u ovoj disciplini na programu je u četvrtak od 12,48 č. Tog dana svoje kvalifikacione trke veslaće ostali srpski čamci, a 9. avgusta prvi će se na delu naći ženski dvojac Minja Vizi, Iva Lazić koji će od 10 časova nastupiti u prvoj grupi kvalifikacija sa čamcima Kine, Grčke, Slovenije i Litvanije. Tri najbrže posade plasiraće se u polufinale (subota, 11,04 č), dok će ostale u repesaž u petak od 10 č. Muški dvojac Todor Stanković, Marko Prodanović od 10,36 č će u četvrtoj grupi kvalifikacija vojevati bitku za dva mesta koja direktno vode u polufinale (subota, 11,18 č), sa čamcima Perua, Mađarske, Holandije, Belorusije i Australije. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 10,06 č.

Od 11 č četverac Marko Đuranović, Andrija Simeunović, Pavle Lijeskić, Veljko Matić u prvoj grupi kvalifikacija boriće se za dva direktna mesta u polufinale (subota, 11,46) sa posadama Mađarske, Rumunije, Grčke, Italije i Švedske. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 10,36 č. Poslednje će se na stazi u četvrtak naći Maša Bugarski i Jana Tarabić koje će od 12,18 č nastupiti u drugoj grupi kvalifikacija ženskog dubl skula. Rivalke našem čamcu u borbi za samo jedno mesto koje direktno vodi u polufinale (subota, 10,36 č) biće posade Francuske, Grčke, Estonije, Republike Irske i Litvanije. Repesaž je na programu u petak od 11,24 č.