Srpski čamci dobili rivale u kvalifikacijama

U četvrtak, 28. juna 2018, na Regatnoj stazi u Kasteldefelsu u Kataloniji počinje veslačko takmičenje na 18. Mediteranskim igrama u Španiji na kojem će boje Srbije braniti Marko Marjanović u skifu, te Igor Đerić i Aleksandar Beđik u dubl skulu

U četvrtak, 28. juna 2018. na regatnoj stazi u Kasteldefelsu u Kataloniji počinje veslačko takmičenje na 18. Mediteranskim igrama u Španiji na kojem će boje Srbije braniti dve posade – Marko Marjanović u skifu, te Igor Đerić i Aleksandar Beđik u dubl skulu. U sredu je održan žreb kvalifikacionih grupa. Marjanović će od 9,30 časova veslatu u drugoj grupi kvalifikacija gde će mu rivali za prva dva mesta koja direktno vode u finale (subota, 10,25 č) biti čamci Španije, Grčke i Albanija. U prvoj grupi kvalifikacija su skifisti Alžira, Egipta, Monaka i Italije. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 9,30 časova, a samo pobednik ove trke pridružiće se finalistima iz kvalifikacija.

Đerić i Beđik svoju prvu trku na Mediteranskim igrama „upisaće“ u 10,10 časova. Naši momci, koji su lane u dubl skulu postali evropski vicešampioni za seniore do 23 godine, voljom žreba svrstani su u drugu grupu kvalifikacija iz koje će se dva najbolja čamca direktno plasirati u finale (subota, 10,40 č). Rivali će im biti posade Španije i Egipta. Repesaž u ovoj disciplini je u petak od 10 č, a u prvoj grupi kvalifikacija veslaće čamci Turske, Slovenije, Grčke i Italije. Kao i u skifu i u finalu dubl skula nastupiće pet čamaca, po dva koji će se iz obe grupe kvalifikacija direktno plasirati u borbu za medalju i jedna posada koja će to učiniti kroz repesaž.

Pored disciplina u kojima će veslati srpske posade u Španiji će za mediteranskog prvaka boriti i ženski skifovi, te muški i ženski skifovi za lake veslače i dubl skulovi za lake veslače. Inače, veslačka regata na Mediteranskim igrama biće na 1.000 m.