I Đerić i Marjanović u polufinalu

Srpski dubl skul Igor Đerić, Marko Marjanović plasirao se u polufinale Svetskog kupa u Otenshajmu pošto je zauzeo drugo mesto u repesažu. U subotu, 23. juna 2018, oba srpska čamca u borbi za finale

Srpski dubl skul iz drugog pokušaja uspeo je da se plasira u polufinale Drugog Svetskog kupa. U petak popodne Igor Đerić i Marko Marjanović su u repesažu s vremenom 6:26.15 zauzeli drugo mesto i tako se sa prvoplasiranim Švajcarcima Stalhbergom i Roeoeslijem (6:24.68) i trećeplasiranim Kinezima Jangom i Maom (6:34.39) probili među 12 najboljih u Austriji gde će se u subotu, 23. juna 2018, od 11,30 č boriti za ulazak u finale. Norvežani Ojasater i Nilson sa rezultatom 6:41.69 bili su četvrti u repesažu i tako su završili regatu u Otenshajmu na 13. mestu. Đerić i Marjanović, koji su za svega 44 stotinki ostali bez plasmana u polufinale direktno iz kvalifikacija, odlično su startovali u svojoj drugoj trci u Austriji.

Posle prvih 500 metara bili su prvi, a kao lideri ušli su i u drugu polovinu trke. Međutim, na oko 800 metara od cilja pretekao ih je čamac Švajcarske i takav poredak ostao je do kraja. Pored Srbije, Švajcarske i Kine u polufinale ove discipline direktno iz kvalifikacija plasirali su se čamci Novog Zelanda, Italije1, Argentine, Nemačke, Holandije, Poljske, Velike Britanije, Italije2 i Francuske. Pored Đerića i Marajanovića na stazu u subotu izlazi i ženski dvojac Nataša Zarić, Jovana Arsiće koji će se od 10,54 č boriti za plasman u finale. Naše devojke su do najboljih 12 čamaca u ovoj disciplini stigle drugim mestom u svojoj grupi kvalifikacija.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom kupu u Otenshajmu u subotu, 23. juna 2018.

Polufinale – Ženski dvojac Nataša Zarić, Jovana Arsić – Nemačka2, Italija2, Velika Britanija2, Novi Zeland, SRBIJA, Nemačka1 – 10,54 č (prve tri ekipe idu u A finale, ostali u B finale)

Polufinale – Dubl skul Igor Đerić, Marko Marjanović – SRBIJA, Holandija, Velika Britanija, Novi Zeland, Francuska, Kina – 11,30 č (prve tri ekipe idu u A finale, ostali u B finale)