Pivač i Slavnić duplirali zlato na Bledu

Vukašin Pivač i Dušan Slavnić posle pobede u subotu trijumfovali i u nedeljnom finalu seniorskih dubl skulova na 63. internacionalnoj regati Bled 2018. Još tri klupska odličja na Bledu

Srpski mlađi seniori Vukašin Pivač i Dušan Slavnić osvojili su još jedno najsjajnije odličje u seniorskom dubl skulu na 63. internacionalnoj regati – Bled 2018. Posle trijumfa u ovoj disciplini u subotu, “upisali” su pobedu i dan kasnije. Do prvog mesta u nedeljnom finalu srpski čamac je stigao s vremenom 6:30.31, što je bilo nešto više od sekunde prednosti u odnosu na Slovake Mareka Režnaka i Petera Zelinka (6:31.52) kojima je pripalo srebro. Bronzanu medalju osvojio je čamac Hrvatske u sastavu Luka Barićević, Tomisalav Šain (6:44.37).

Od srpskih čamaca koji su na Bledu nastupili pod klupskim obeležjima poslednjeg dana regate sedam njih se našlo u okršaju za odličja, od kojih je tri doseglo postolje. Zlatnu medalju osvojili su Vuk Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i Miroslav Jovanović iz Smedereva u četverac skulu za kadete (rezultat u finalu 6:28.61), a srebrnu, i ustoj disciplini, Dušan Belić, Tihomir Vlajić, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija iz Partizana (6:36.14). Ivan Katić, Nikola Lazov, Rastko Ratajac i Dušan Stefanović iz Danubiusa 1885 stigli su do bronze u četverac skulu za juniore (6:22.08). Na korak od odličja, četvrtim mestima u finalima, stali su Slavko Savić i Boris Dimitrijević iz Crvene zvezde u dubl skulu za juniore (6:44.49), Anđela Nišević i Maša Bugarski iz Partizana u dubl skulu za juniorke (7:53.35) i Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković iz Smedereva u četverac skulu za kadete (6:41.89). Peto mesto zauzeo je Ivan Palikuća iz Crvene zvezde u lakom skifu za seniore (7:33.64).