Marjanović bolji od olimpijskog vicešampiona na Jarunu

Prvog dana 35. internacionalne regate Croatia Open u Zagrebu srpski dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović osvojili zlatna odličja. Pobeda Dušana Slavnića u B finalu skifa za mlađe seniore

Srpski seniori bili su izvanredni prvog dana Internacionalne regate „Croatia Open“, koja će ove godine održava 35. uzastopni put na Regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu. Marko Marjanović s rezultatom 6:48.80 trijumfovao je u skifu pobedivši u finalu domaćeg takmičara i olimpijskog vicešampiona iz Rio de Žaneira Martina Damira, kojem je s 6.50.53 pripalo drugo mesto. Bronzu je, s vremenom 6:56.23, osvojio Aleksandar Filipović koji je nastupio u dresu svog kluba, Smedereva. Marjanović je do finala stigao prvim mestom drugoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:07.20.

Poput Marjanović do zlatnog odličja u glavnom gradu Hrvatske stigli su i Miloš Vasić i Nenad Beđik. Srpski dvojac je u finalu bio ubedljiv prošavši kroz cilj u vremenu 6:22.41 čime je za gotovo sedam sekundi bio brži od drugoplasiranih Turaka Besim Tolga Šahinoglua i Onat Kazaklija (6:29.38). Treće mesto osvojio je čamac Austrije Rudolf Kverfeld, Maksimiljan Kohlmair (6:30.02). Skifista Dušan Slavnić u subotu je u konkurenciji mlađih seniora i zauzeo je sedmo mesto u ukupnom plasmanu, pobedivši u B finalu s rezultatom 7:05.82. Prethodno, Slavnić je s vremenom 7:09.53 bio drugi u četvrtoj gripi kvalifikacija.

U nedelju Marjanović i Slavnić će nastupiti u konkurenciji skifova za seniore, dok će Vasić i Beđik veslati u dub skulu.