Poslednja klapa veslačke sezone pada u subotu u Novom Sadu

U subotu, 14. oktobra 2017, Novi Sad će biti domaćin poslednjeg zvaničnog takmičenja u 2017. Daljinske regate koja će okupiti preko 200 veslača i veslačica iz devet klubova

Poslednja klapa veslačke sezone u Srbiji pašće u subotu, 14. oktobra 2017, u Novom Sadu. Veslački klub Danubius 1885 biće organizator Daljinske regate, takmičenja kojim se godinama unazad stavlja tačka na zvanična veslačka takmičenja u našoj zemlji. Ovogodišnja regata na Dunavu u „Srpskoj Atini“ okupiće preko 200 veslača i veslačica iz devet klubova, među kojima će biti i jedna gostujuća ekipa – hrvtaski Iktus iz Osijeka. Prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić očekuje mnogo zanimljivih i neizvesnih trka, bez obzira što je smiraj sezone.

– Daljinska regata u Novom Sadu, koja je ujedno i poslednje kolo Omladinske lige Srbije, okupiće naše najbolje pionire i kadete koji će se takmičiti u većim čamcima – četverac skulovima, četvercima sa kormilarom i osmercima. Novina je da će u okviru ove regate biti održana i trka studentskih osmeraca sa Beogradskog i Novosadskog univerziteta. Takođe, na ovoj regati će, ujedno, biti održano i poslednje kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuje po dva kluba iz Srbije, Hrvatske i Mađarske – Danubius 1885. i Palić, Iktus i Vukovar, te Mohač i Baja i u kojem se boduju nastupi pionirskih i kadetskih četverac skulova. Na žalost, neće učestvovati mađarski klubovi jer se termin ovog događaja poklopio sa njihovim nacionalnim testom za sastav državnog tima. Bez obzira na to nakon ove regate biće sabrani bodovi nakon čega će biti proglašeni najbolji klubovi ovogodišnjeg Dunavskog kupa – kazao je Ibročić i podsetio da će kao i prošle godine i ove trka ženskih kadetskih četverac skulova biti Memorijalna trka „Katarina Kunović“. – Ova trka će biti tradicionalna na Daljinskoj regati, a na ovaj način želimo da sačuvamo sećanje na našu tragično nastradalu članicu. Ujedno, pobednik Memorijalne trke „Katarina Kunović“ dobiće poseban pehar.

Ibročić se nada da će organizatoru i vremenske prilike ići na ruku.

– Ako se obistini vremenska prognoza trebalo bi da imamo odlične uslove za takmičenje. Kao i svake godine i ove ćemo posle takmičenja organizovati druženje u klubu uz tradicionalni pasulj kao posluženje. Sam je kraj naporne sezone i idealna prilika da se malo opustimo – istakao je Ibročić.

Stanje prijava za Daljinsku regatu u Novom Sadu možete preuzeti OVDE