Marku Marjanoviću osmo mesto u konkurenciji 40 skifista na SP u Sarasoti

Marko Marjanović s vremenom 6:57.87 osvojio drugo mesto u B finalu Svetskog prvenstva za seniore koje je u nedelju, 1. oktobra 2017, završeno u Sarasoti. Trijumf u ovoj trci našem skifisti izmakao za šest stotinki. Trener Nebojša Ilić: Prezadovoljni smo prvom Marjanovićevom sezonom u skifu na međunarodnoj sceni gde je i u Sarasoti pokazao da pripada svetskoj klasi

Svoju prvu sezonu u skifu, koji je počeo bronzom na Svetskom kupu u Beogradu, nastavio sedmim mestom na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama i osmim mestom na Svetskom kupu u Poznanju, Marko Marjanović “zaključio” je visokim osmim mestom na Svetskom prvenstvu za seniore koje je u nedelju, 1. oktobra 2017, završeno u Sarasoti (SAD). U konkurenciji 40 skifista naš reprezentativac je stigao do B finala u kojem je, poslednjeg dana šampionata, s vremenom 6:57.87 bio drugi. Sa svega šest stotinki prednosti pobedio je Poljak Vegricki-Smiček (6:57.81), treće mesto je osvojio Švajcarac Stalhberg (7:01.38), četvrti je bio Rus Ribčev (7:03.64), peti Holanđanin Broenink (7:04.17), a šesti Danac Nilsen (7:04.93).

Marjanović je svoju poslednju trku u Sarasoti sjajno počeo. Posle prvih 500 metara bio je drugi sa svega 38 stotinki zaostatka za Švajcarcem Stalhbergom koji je najbrže izveslao uvodnu četvrtinu trke. Na ulasku u drugu “hiljadarku” naš skifista je bio treći budući da je Poljak Vegricki-Smiček izbio na čelo i tako Švajcarca poslao na drugo, a Marjanovića na treće mesto. Međutim, tek tada se borba rasplamsala. Naš skifista je narednu četvrtinu trke bio izvanredan. Prvo je prestigao Stalhberga, a potom i Vegrickog-Smičeka i tako u poslednjih 500 metara ušao kao lider trke. U sjajnom finišu i fanastičnoj borbi za pobedu Marjanović i Vegricki-Smiček su do poslednjeg zaveslaja veslali jedan tik uz drugog, ali je Poljak ipak stigao do trijumfa. Razlika je bila svega šest stotinki.

– Marjanović je sjajno izveslao B finale u kojem je u fenomenalnom finišu sa sjajnim skifistom iz Poljske zauzeo drugo mesto i tako šampionat u Sarasoti završio kao osmi. Prezadovoljan sam celom Markovom sezonom, prvom koju je veslao u ovoj disciplini. Kao debitant u skifu na međunarondoj sceni dokazao je svetsku klasu i odmah se probio među 10 najboljih veslača u ovom čamcu. Razlike u ovoj grupi su minimalne, a da je bilo samo malo više sreće Marjanović bi već u Sarasoti stigao do velikog finala. Sve u svemu ova sezona će Marjanoviću mnogo značiti na polju samopouzdanja i verujem da će biti tek samo uvod u njegova najbolja dostignuća u skifu – kazao je trener Nebojša Ilić.