Slijepčevićeva i Jošićeva u repesažu za finale

Na Svetskom prvenstvu za seniore u Sarasoti srpski ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić zauzeo peto mesto u kvalifikacijama pa će u sredu veslati u repesažu. U utorak od 18,24 č repesaž za polufinale vesla dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić

U ponedeljak, 25. septembra 2017, na Svetskom prvenstvu za seniore u Sarasoti (SAD) nastupio je samo jedan srpski čamac. Ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić veslao je u kvalifikacijama gde je u prvoj grupi s vremenom 7:31.17 zauzeo peto mesto, pa će priliku da se plasira u finale (subota, 16,13 č) tražiti kroz repesaž. Prvo mesto koje je direktno vodilo među najboljih šest osvojio je čamac Novog Zelanda (7:08.32), dok će drugoplasirana Velika Britanija (7:13.91), trećeplasirana Španija (7:15.21), četvrtoplasirana Nemačka (7:29.26) i šestoplasirani Meksiko (7:55.02), poput Srbije, veslati u repesažu koji je na programu u sredu od 17,15 časova.

Slijepčevićeva i Jošićeva, osme u dvojcu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu, posle prvih 500 metara bile su pete, ali su se u narednoj četvrtini trke probile na četvrto mesto, prestigavši čamac Nemačke. Ipak, u narednih 500 m ponovo je došlo do zamene pozicija srpskog i nemačkog čamca, tako da su naše veslačice u finiš ušle kao pete, a sa tim plasmanom su i prošle kroz cilj. Iz druge grupe kvalifikacija u finale se plasirao čamac SAD (7:06.26) , dok će Danska (7:08.97), Republika Irska (7:29.53), Italija (7:30.06) i Kina (7:40.37) veslati u repesažu.

U utorak, 26. septembra, na stazu će ponovo izaći Nenad Beđik i Miloš Vasić. Srpski dvojac bez kormilara od 18,24 č veslaće u prvoj grupi repesaža iz koje će se tri najbolja čamca plasirati u polufinale (četvrtak, 17,31 č). Pored naše posada u ovoj grupi repesaža su i Republika Irska, Danska, Španija, SAD i Argentina, dok će u drugoj nastupiti Kina, Češka, Turska, Rumunija, Južnoafrička Republika i Holandija. U polufinale ove discipline direktno iz kvalifikacija plasirali su se čamci Italije, Francuske, Hrvatske, Belorusije, Novog Zelanda i Velike Britanije.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore u Sarasoti u utorak, 26. septembra

Repesaž – Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić – Republika Irska, Danska, SRBIJA, Španija, SAD, Argentina – 18,24 č (prva tri čamca idu u polufinale, ostali u C finale)