Pivač balkanski juniorski vicešampion, bronza za juniorski četverac bez kormilara

Prvog dana Balkanskog prvenstva u Istanbulu Srbija osvojila dva odličja u juniorskoj konkurenciji Vukašin Pivač izlio srebro u skifu, a Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda bronzu u četvercu bez kormilara. U nedelju na stazi osam srpski posada

U subotu, 9. septembra 2017, u Istanbulu je održan prvi dan Balkanskog prvenstva na kojem je Srbija osvojila dva odličja, oba u juniorskoj konkurenciji. Vukašin Pivač je postao balkanski vicešampion u skifu, dok je četverac bez kormilara Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda izlio bronzanu medalju. Pet naših čamaca bili su prvi ispod crte za postolje, zauzevši četvrto mesto. To su Danilo Selaković i Aleksa Petrović u dublu skulu za juniore, Milana Klepić u skifu za kadetkinje, Maša Bugarski i Aleksandra Dinčić u dubl skulu za kadetkinje, Kosta Petković i Veljko Matić u dubl skulu za kadete i Ivan Katić, Rastko Ratajac, Todor Marković, Miroslav Jovanović, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Dušan Stefanović, Milan Ibročić i kormilar Boško Kostić u osmercu za kadete. Matej Nežić zauzeo je peto mesto u skifu za kadete, a isti plasman ostvarili su Andrija Simeunović i Lazar Laković u dvojcu bez kormilara za juniore.

U nedelju, drugog dana Balkanskog šampionata, na stazi će se naći osam srpski posada. Todor Stanković i Petar Isaković ogledaće se u dvojcu bez kormilara za kadete, Slavko Savić, Kosta Petković, Veljko Matić i Matej Nežić u četverac skulu za kadete, Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović i Milan Ibročić u četvercu bez kormilara za kadete, Jana Tarabić, a Maša Bugarski, Aleksandra Dinčić i Milana Klepić u četverac skulu za kadetkinje. U četverac skulu za juniore nastupiće Veljko Milovanović, Vukašin Pivač, Danilo Selaković i Aleksa Petrović, u osmercu za juniore Lazar Ristić, Marko Torbica, Andrija Simeunović, Lazar Laković, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kormilar Boško Kostić, u skifu za juniorke Jovana Stanivuk, a Anđela Nišević i Nataša Ilić u dubl skulu za juniorke.