Selaković i Petrović prvi na startnoj liniji

U utorak, 1. avgusta 2017, u Trakaiju obavljen žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo za juniore koje na jezeru Galve počinje u sredu. Prvog dana šampionata na stazu izlaze tri srpske posade dubl skulovi Danilo Selaković, Aleksa Petrović, odnosno Anđela Nišević, Nataša Ilić i skifista Vukašin Pivač. Četverac bez kormilara Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda startuje u četvrtak

Srpski čamci dobili su rivale u kvalifikacijama Svetkog prvenstva za juniore, koje u sredu, 2. avgusta 2017, počinje u Trakaiju (Litvanija). Prvog dana šampionata na stazi će se naći tri srpske posade, a led će probiti muški dubl skul Danilo Selaković, Aleksa Petrović koji će od 14,54 č veslati u petoj grupi kvalifikacija. Naš čamac će se za četiri mesta koja direktno vode u četvrtfinale (petak, 10,24 č) boriti sa posadama Uzbekistana, Poljske, Jermenije i Nemačke. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u četvrtak od 11,12 č. Nakon muškog na stazi će se naći i ženski dubl skul. Anđeli Nišević i Nataši Ilić će od 15,27 č rivali u petoj grupi kvalifikacija, za četiri mesta koja direknto vode u četvrtfinale (petak, 10,48 č), biti čamci Austrije, Danske, Kanade i Švedske. Repesaž je u četvrtak od 11,24 č. Naplosetku će se na stazi naći i Vukašin Pivač. Naš skifista je voljom žreba svrstan u sedmu grupu kvalifikacija iz koje će dva najbolja čamca obezbediti direktan plasman u četvrtfinale (petak, 11,18 č). Pivačevi protivnici biće čamci Urugvaja, Švajcarske i Turske. Skifisti će repesaž veslati u četvrtak od 11,36 č. Srpski četverac bez kormilara Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda na planetranom šampionatu u Litvaniji startovaće u četvrtak. Naš čamac će se za jedno mesto koje direktno voditi u polufinale (subota, 10,30 č) boriti sa posadama Danske, Indije, Litvanije i SAD od 9,54 č. Repesaž u ovoj disciplini na program je u petak od 9,36 č.

 

Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za juniore u Trakaiju u sredu, 2. avgusta

Kvalifikacije – Dubl skul Danilo Selaković, Aleksa Petrović – Uzbekistan, Poljska, SRBIJA, Jermenija, Nemačka – 14,54 č (prva četiri čamca idu direktno u četvrtfinale, ostali u repesaž)

Kvalifikacije – Ženski dubl skul Anđela Nišević, Nataša Ilić – Austrija, SRBIJA, Danska, Kanada, Švedska – 15,27 č (prva četiri čamca idu direktno u četvrtfinale, ostali u repesaž)

Kvalifikacije – Skif Vukašin Pivač – Urugvaj, Švajcarska, SRBIJA, Turska – 16,12 č (prva dva čamca idu direktno u četvrtfinale, ostali u repesaž)