Zlato u četvercu za seniore, srebro u dubl skulu za juniorke

Prvog finalnog dana 62. internacionalne regate Bled 2017, koji je održan u subotu, 10. juna 2017, pre podne posade koje se takmiče pod zastavom Srbije osvojile dva odličja

Prvog finalnog dana 62. internacionalne regate – Bled 2017, koji je održan u subotu, 10. juna 2017, pre podne posade koje se takmiče pod zastavom Srbije osvojile su dve medalje. Četverac bez kormilara za seniore u kojem nastupaju mlađi seniori Zoran Rajić, Nikola Selaković, Nikola Cvijetić i Dušan Slavnić prigrabio je zlatnu medalju s vremenom 6:10.86 u trci u kojoj mu je jedini konkurent bila posada Švajcarske. Drugo odličje Drugo odličje, srebrno, osvojio je dubl skul za juniorke Anđela Nišević, Nataša Ilić. Njih dve su u okršaju za odličja postigle vreme 7:52.83.

U seniorskom skifu na Bledu nastupaju dvojica naših mlađihh seniora Andrija Šljukić i Igor Đerić. Šljukić je u četvrtoj grupi kvalifikacija u petak bio četvrti s vremenom 7:38.53, pa se plasirao u subotnje B finale u kojem nije nastupio. Đerić je s drugim mestom u prvoj grupi kvalifikacija s rezultatom 7:30.37, takođe otišao u B finale u kojem je s vremenom 7:30.76 zauzeo četvrto mesto. U subotu popodne na program su kvalifikacije za nedeljna finala. Svi naši reprezentativci bi trebalo da nastupe u istim disciplinama.