Mladenović i Tričković prvi na startnoj liniji

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za juniore koje u subotu, 20. maja 2017, počinje u nemačkom Krefeldu

U nemačkom Krefeldu u petak, 19. maja 2017, obavljen je žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za juniore koje u ovom gradu počinje u subotu. Od srpskih posada prvi na stazu izlazi dvojac bez kormilara Vuk Mladenović, Veselin Tričković koji će se od 9,10 č, u drugoj grupi kvalifikacija, boriti sa čamcima Austrije, Poljske, Rumunije i Moldavije za tri mesta koja vode direktno u polufinale (nedelja, 9,10 č). Repesaž u ovoj disciplini je u subotu od 14,15 č. U prvoj grupi kvalifikacija su Litvanija, Ukrajina, Turska, Republika Irska i Grčka, a u trećoj Hrvatska, Nemačka, Italija i Češka. Od 9,50 č dubl skul Aleksa Petrović, Danilo Selaković će u četvrtoj grupi kvalifikacija veslati za jedno mesto koje vodi direktno u polufinale (nedelja, 9,30 č). Rivali naše posade biće čamci Bugarske, Norveške, Litvanije i Grče. U prvoj grupi kvalifikacija su Češka, Slovenija, Mađarska, Moldavija, Nemačka i Slovačka, u drugoj Belgija, Danska, Estonija, Ukrajina i Hrvatska, a u trećoj Belorusija, Austrija, Francuska, Poljska i Italija. Repesaž u ovoj disciplini je u subotu od 14,30 č.

Za dva mesta koja direktno vode u finale (nedelja, 13,48 č) četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Vukašin Pivač, Pavle Lijeskić, Marko Đuranović će se od 10 č boriti sa čamcima Nemačke, Danske, Poljske i Italije u drugoj grupi kvalifikacija. U prvoj grupi su Bugarska, Švajcarska, Austrija, Rumunija i Hrvatska, a repesaž je u subotu od 14,50 č. Naposletku na stazu izlazi i Aleksandar Izda. Naš skifista će veslati u četvrtoj grupi kvalifikacija gde će mu rivali za jedno mesto koje vodi direktno u polufinale (nedelja, 10 č) biti čamci Poljske, Belgije, Mađarske, Litvanije i Švajcarske. U prvoj grupi kvalifikacija su Holandija, Nemačka, Italija, Velika Britanija, Portugalija i Rusija, u drugoj Turska, Hrvatska, Češka, Estonija, Francuska i Azerbejdžan, a u trećoj Belorusija, Grčka, Ukrajina, Norveška, Danska i Letonija. Repesaž je u subotu od 15,20 č.