S četiri posade u Nemačku

Na Evropskom prvenstvu za juniore čiji će domaćin 20. i 21. maja 2017. biti Krefeld Srbiju će predstavljati četiri čamca – Aleksandar Izda u skifu, Vuk Mladenović i Veselin Tričković u dvojcu bez kormilara, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u dubl skulu i Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Vukašin Pivač i Veljko Milovanović u četvercu bez kormilara

Nemački Krefeld će 20. i 21. maja 2017. biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati četiri posade, sve u muškoj konkurenciji. Aleksandar Izda će veslati u skifu, Vuk Mladenović i Veselin Tričković u dvojcu bez kormilara, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u dubl skulu, a Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Vukašin Pivač i Veljko Milovanović u četvercu bez kormilara. Put Nemačke srpska ekspedicija, u kojoj će biti i treneri ovih čamaca Aleksandar Ivković (skif i dvojac bez kormilara), Aleksandar Smiljanić (dubl skul) i Goran Todorović (četverac bez kormilara), kreće u četvrtak, 18. maja.

– Posle Izde u skifu, Mladenovića i Tričkovića u dvojcu bez kormilara, te Selakovića i Petrovića u dubl skulu, koji su norme za šampionat Starog kontinenta ispunili na Beogradskoj internacionalnoj regati – Trofeju Beograda, to je pošlo za rukom i Lijeskiću, Đuranoviću, Pivaču i Milovanoviću. Oni su na poslednjoj izbornoj regati, održanoj na Adi Ciganliji u ponedeljak, 8. maja, ispunili vremensku normu za Evropsko prvenstvo i tako izborili učešće na ovom takmičenju – kazao je Aleksandar Ivković, koordinator juniorske reprezentacije Srbije.