Đorđe Višacki generalni sekretar OKS i u novom olimpijskom ciklusu

Bivši olimpijac i jedan od najboljih srpskih veslača svih vremena Đorđe Višacki biće generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije i u narednom olimpijskom ciklusu, zaključno sa Igrama u Tokiju 2020.

Jedan od najboljih srpskih veslača svih vremena Đorđe Višacki biće generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije i u novom olimpijskom ciklusu, zaključno sa Igrama u Tokiju 2020. Bivšeg olimpijca i člana Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije, na predlog novoizabranog predsednika OKS Božidara Maljkovića, Skupština OKS ponovo je izabrala na fukciju prvog operativca ove organizacije, koju je sa velikim uspehom obavljao u dva prethodna mandata, tj. od 2008. Skupština OKS održana je u utorak, 9. maja 2017, u Domu u Domu Vojske Srbije, a pored izbora Maljkovića za predsednika i Višackog za generlanog sekretara, delegati Skupštine birali su i članove Izvršnog i Nadzornog odbora. U novom sazivu Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije za ciklus Tokio 2020 biće Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Željko Trajković, predsenik Rvačkog saveza Srbije, Iva Popović, predsednik Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Snežana Žugić, generalni sekretar Saveza za skokove u vodu Srbije, Vladeta Radivojević, predsednik Skijaškog saveza Srbije, Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije i Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Nadzorni odbor u novom sazivu činiće Dušan Vulević iz Atletskog saveza Srbije, Željko Kojić iz  Fudbaskog saveza Srbije i Veroljub Dugalić iz Odbojkaškog saveza Srbije. Na predlog novoizabranog predsednika članovi Izvršnog odbora u novom sazivu biće i Žarko Zečević, Bogdan Obradović i Milica Mandić. Skuptšina OKS primila je u članstvo četiri nacionalne federacije čiji će se sportovi naći na programu igara u Tokiju 2020. To su Karate federaciju Srbije, Bejzbol savez Srbije, Softbol savez Srbije i Sportski penjački savez.