Za vikend u Zagrebu 34. izdanje Croatia Open

Glavni grad Hrvatske 8. i 9. aprila 2017. biće domaćin 34. internacionalne regate Croatia Open na kojem će pod zastavom Srbije nastupiti četvorica veslača kao i brojni takmičari i takmičarke koji će veslati pod klupskim obeležjima. Regata u Zagrebu prva kriterijumska za kandidate za juniorsku reprezentaciju

Glavni grad Hrvatske 8. i 9. aprila 2017. biće domaćin tradicionalne internacionalne regate „Croatia Open“, koja će ove godine biti održana po 34. put i koja će biti prva regata u novoj sezoni za srpske veslače i veslačice. Na Regatnoj stazi na Jarunu pod zastavom Srbije nastupiće četvorica veslača koji sa svojim trenerima, Nebojšom Ilićem, članom Selektorske komisije i Sportske komisije Veslačkog saveza Srbije i Aleksandrom Ivkovićem, kreću u Zagreb u petak, 7. aprila. Miloš Vasić i Nenad Beđik, koji su na nedavnom testu 3x4.000 m ispunili A kriterijum, oba dana veslaće u konkurenciji dvojaca bez kormilara za seniore A. Budući da je prvi dan u ovoj konkurenciji prijavljen svega jedan čamac postoji mogućnost da svoju trku odrade sa dvojcima bez kormilara seniora B. Marko Marjanović, koji je poput Vasića i Beđika ispunio A kriterijum na testu 3x4.000 m, i u subotu i u nedelju nastupiće u konkurenciji skifova za seniore A, dok će mlađi senior, Andrija Šljukić, u istoj disciplini prvog dana veslati u konkurenciji seniora B, a drugog dana u konkurenciji seniora A.

Pored pomenute četvorice veslača u Zagrebu će nastupiti i veliki broj veslača i veslačica Srbije koji će veslati pod klupskim obeležjima. Ono što je bitno jeste da će ovogodišnja regata „Croatia Open“ biti prva kriterijumska za sastav naše juniorske reprezentacije.