Juniori dobili protivnike u kvalifikacijama EP

U subotu, 9. jula 2016, u Trakaiju počinje Evropsko prvenstvo za juniore na kojem će našu zemlju predstavlajti pet čamaca. Led probija četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović

U subotu, 9. jula 2016, u Trakaiju počinje Evropsko prvenstvo za juniore na kojem će boje naše zemlje braniti pet čamaca. Žreb kvalifikacionih grupa obavljen je u petak, a prvi od srpskih posada na stazu izlazi četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović koji će se od 9,42 č sa posadama Belorusije, Češke i Nemače, u prvoj grupi kvalifikacije, boriti za jedno mesto koje direktno vodi u finale (nedelja, 13,42 č). U drugoj grupi kvalifikacija su Ukrajina, Turska i Italija. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u subotu od 15,06 č.

Ženski dubl skul Jovana Stanivuk, Maša Stanisavljević od 10,36 č veslaće u trećoj grupi kvalifikacija iz koje će dva najbolja čamca otići direktno u polufinle (nedelja, 9, 24 č), dok će se ostali za plasman među 12 najboljih boriti kroz repesaž u subotu u 15,18 č. Pored naše posade u ovoj grupi kvalifikacija su i čamci Norveške, Rumunije, Grčke i Litvanije. U prvoj grupi kvalifikacija ove discipline su Italija, Austrija, Poljska, Belorusija, Danska i Mađarska, a u drugoj Ukrajina, Francuska, Gruzija, Švajcarska i Nemačka.

Od 11 časova četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović sa posadama Austrije, Rumunije, Nemačke i Belorusije boriće se u prvoj grupi kvalifikacija za dva mesta koja vode direktno u finale (nedelja, 14,42 č). U drugoj grupi su Litvanija, Francuska, Italija, Bugarska i Ukrajina. Repesaž u ovoj disciplini biće veslan u subotu od 15,42 č. Četverac skul Aleksandar Izda, Miloš Bašić, Đorđe Urukalo, Dimitrije Ibročić od 11,42 č veslaće u trećoj grupi kvalifikacija u kojoj će mu za tri mesta koja direktno vode u polufinale (nedelja, 10 č) rivali biti posade Nemačke, Belorusije, Estonije, Poljske i Letonije. U prvoj grupi kvalifikacija su Hrvatska, Austrija, Bugarska, Norveška, Belgija i Litvanija, a u drugoj Italija, Danska, Ukrajina, Moldavija, Češka i Mađarska. Repesaž u ovoj disciplini je u subotu od 16 č.

Naposletku na stazu izlazi i Vukašin Pivač. Naš skifista je u trećoj grupi kvalifikacija gde će se za jedno mesto koje direktno voditi u polufinale (nedelja, 10,12 č) od 12,12 č boriti sa čamcima Nemačke, Letonije, Jermenije, Holandije i Švajcarske. U prvoj grupi kvalifikacija su Austrija, Ukrajina, Belgija, Rusija, Poljska i Gruzija, u drugoj Francuska, Estonija, Danska, Izrael, Moldavija i Mađaska, a u četvrtoj Hrvatska, Češka, Belorusija, Litvanija i Portugalija. Repesaž je na programu u subotu od 16,12 č.