Osvajači medalja iz 11 klubova

U subotu, 4. juna 2016, na Adi Cigalniji održana Druga regata Kupa Srbije koja je okupila preko 150 veslača i veslačica iz 14 srpskih klubova

U subotu, 4. juna 2016, na regatnoj stazi na Adi Ciganliji održana je Druga regata Kupa Srbije koju su organizovali Veslački savez Srbije i Veslački klub Partizan. Za medalje se borilo preko 150 veslača i veslačica iz 14 srpskih klubova u svim uzrasnim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj i konkurenciji veterana i to u skifu, dubl skulu, dvojcu bez kormilara, četverac skulu, četvercu bez kormilara i četvercu sa kormilarom. Najuspešniji klub bio je Partizan koji je osvojio ukupno 16 odličja, od toga sedam zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih. Na drugom mestu po uspešnosti bio je Galeb sa 11 medalja, pet zlatnih i šest srebrnih, a na trećem Čurug, čiji su članovi osvojili osam medalja, pet najsjajnijih i tri bronze. Pored ova tri kluba na postolju su se našli predstavnici još osam klubova i to Crvena zvezda (2 zlata – 5 srebra – 1 bronza), Smederevo (2 – 4 – 2), Grafičar (2 – 1 – 4), Tamiš (1 – / – 2), Palić (1 – / – /), Danubius 1885 (/ – 3 – 1), Sava (/ – 1 – 2) i Zreneks (/ – 1 – /).

Izveslano je ukupno 24 trke finala, uključujući i jednu zajedničku trku veteran. Zlatna odličja su osvojili Aleksa Garović (Smederevo) u skifu za pionire, Branislava Ivkov (Čurug) u skifu za pionirke, Ognjen Srbinović i Nikola Kolarević (Grafičar) u dubl skulu za pionire, Mila Milentijević i Iva Zubelić (Palić) u dubl skulu za pionirke, Marko Anđelković, Petar Simeunović, Batrić Jevrić i Bojo Bojović (Partizan) u četverac skulu za pionire, Vasilije Popović, Stefan Savić, Miloš Pavlović, Vid Mujezinović i kormilar Marko Dinčić (Partizan) u četvercu sa kormilarom za pionire, Slavko Savić (Crvena zvezda) u skifu za kadete, Ivana Pavić (Partizan) u skifu za kadetkinje, Vlada Tontić i Novak Stojsić (Čurug) u dubl skulu za kadete, Ivana Pavić i Anđela Nišević (Partizan) u dubl skulu za kadetkinje, Kosta Banjac i Andrija Simeunović (Galeb) u dvojcu bez kormilara za kadete, Marko Gatalica, Nikola Milošević Đorđe Natić i Marko Đuranović (Partizan) u četverac skulu za kadete, Pavle Medić, Lazar Ilinčić, Aleksa Đerić i Nikola Lončar (Partizan) četvercu bez kormilara za kadete, Vukašin Pivač (Grafičar) u skifu za juniore, Jovana Stanivuk (Čurug) u skifu za juniorke, Petar Isaković i Lazar Laković (Galeb) u dubl skulu za juniore, Jovana Stanivuk i Maša Stanisavljević (Čurug / Galeb) u dubl skulu za juniorke, Lazar Dostanić i Andrija Stojković (Smederevo) u dvojcu bez kormilara za juniore, Radoš Milićević, Pavle Simić, Veljko Milovanović i Aleksa Popović (Crvena zvezda / Galeb) u četvercu bez kormilara za juniore, Mihajlo Atanackov (Tamiš) u skifu za seniore, Ljiljana Jošić (Čurug) u skifu za seniorke, Petar Zelić i Dasti Ferčec (Galeb) u dubl skulu za seniore i Nenad Radonjić i Lukian Maratović (Partizan) u dvojcu bez kormilara za seniore.

Kompletne rezultate Druge regate Kupa Srbije možete preuzeti OVDE

 

Broj osvojenih medalja po klubovima

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Partizan

7

3

6

16

Galeb

5

6

/

11

Čurug

5

/

3

8

Crvena zvezda

2

5

1

8

Smederevo

2

4

2

8

Grafičar

2

1

4

7

Tamiš

1

/

2

3

Palić

1

/

/

1

Danubius 1885

/

3

1

4

Sava

/

1

2

3

Zreneks

/

1

/

1