Jošićeva i Obradovićeva probijaju led u Varezeu

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa za Prvi svetski kup koji počinje u petak, 15. aprila 2016, u Varezeu i na kojem će srpsku veslačku reprezentaciju predstavljati pet posada

U četvrtak, 14. aprila 2016, obavljen je žreb kvalifikacionih grupa za Prvi ovogodišnji Svetski kup koji se održava u Varezeu od 15. do 17. aprila i na kojem će se za odličja ogledati 530 takmičara i takmičarki iz 47 zemalja. Od pet posada koje će braniti boje srpske veslačke reprezentacije na ovom takmičenju led će probiti ženski dvojac bez kormilara Ljiljana Jošić, Iva Obradović koji će se od 9,30 č, u ujedno prvoj trci u Varezeu, boriti za dva mesta koja direktno vode u subotnje polufinale sa čamcima Poljske, Nemačke, Rusije1, Republike Irske i Rusije2. Drugi naš ženski dvojac Jovana Arsić, Ivana Filipović veslaće 10 minuta kasnije u trećoj grupi kvalifikacija gde će mu za dva mesta u polufinalu protivnici biti posade Argentine, Kanade, Italije1 i Ukrajine. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak popodne.

Muški dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, koji će učestovati na Olimpijskim igrama u Riju, svoj nastup u Varezeu počinje u 9,55 č. Naš čamac je voljom žreba svrstan u treću grupu kvalifikacija sa posadama Rusije3, Turske, Holandije2, Kine i Velike Britanije1. Dve prvoplasirane ekipe otići će direktno u polufinale u subotu, dok će ostale priliku za to morati da traže kroz repesaž u petak popodne. Četverac bez kormilara za lake veslače Filip Prodanović, Marko Jošić, Nikola Cvijetić, Miloš Stanojević veslaće od 11,10 č u prvoj grupi kvalifikacija iz koje će se dva najbolja čamca plasirati direktno u subotnje polufinale (repesaž u petak popodne). Našem lakom četvercu rivali će biti posade Holandije, Kine, Španije, Poljske1 i Japana. Naposletku na stazi će se naći i četverac bez kormilara Igor Lucić, Nikola Stojić, Veselin Savić, Dušan Bogičević. Od 12,15 č srpski teški četverac će sa posadama Južoafričke Repunlike, Holandije, Argentine i Kanade boriti, u prvoj grupi kvalifikacija, za dva mesta koja direktno vode u nedeljno finale. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u subotu.