Vasić i Beđik na prijemu kod premijera Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ugostili žensku odbojkašku reprezentaciju, kajakaše, kajakašice i veslače koji su osvojili medalje na velikim međunarodnim takmičenjima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u utorak, 6. oktobra 2015, priredili su prijem za naše veslače Miloša Vasića i Nenada Beđika, koji su ove godine osvojili bronze u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju i Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu. Pored naših reprezentativaca prijem je organizovan i za žensku odbojkašku reprezentaciju i kajakaše i kajakašice, koji su na nedavno završenim prvenstvima Evrope u Belgiji i Holandiji i sveta u Italiji osvojili medalje. Tom prilikom premijer Srbije Vučić i ministar omladine i sporta Udovičić poželeli su im puno uspeha naredne godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Mi smo ponosni vas jer ste predstavljali našu zemlju na najbolji mogući način. Iduće godine su Olimpijske igre u Riju i očkujemo još veći uspeh. Ono što možemo da obećamo je da ćemo naše obaveze da izmirimo na vreme i da tu neće biti kašnjenja", rekao je Vučić. "Srbija će uvek da vas dočeka kako treba i da nagradi vaš trud" istakao je premijer i najavio povećanje nagrade do 20 odsto za sve koji osvoje medalje u Riju. “Vi ste proslavili Srbiju, verujemo u vas, bodrićemo vas i ubuduće. Recite šta vam je potrebno, imamo novca u trezoru i da vas nagradimo da živite pristojno".

Premijer Aleksandar Vučić posebno je istakao:

“Svetsko odličje do kojeg su stigli Vasić i Beđik posebno me je obradovalo, jer sam lično verovao da mogu postići ovaj rezultat uprkos informacijama koje sam dobijao tokom godine od strane nekih „stručnjaka“, a koje su se odnosile na kvalitet stručnog rada i šanse za osvajanje medalja na Svetskom prvenstvu, što se pokazalo kao pogrešna procena“, istakao je premijer Aleksandar Vučić.

Udovičić je rekao da mu je velika čast što dolazi ispred Ministarstva koje predstavlja ovako uspešne sportiste.

"Prvi put se dešava da Savez dobija novac u avgustu i da nije bilo kašnjenja sa pripremama. Na vama je još veće breme da osvojite još više medalja i u budućnosti budete bolji", rekao je Udovičić.

U ime veslačke delegacije, u kojoj su na prijemu pored takmičara bili i trener dvojca bez kormilara Nebojša Ilić i generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović, obratio se Miloš Vasić.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na snažnoj podršci koju smo imali na putu ovogodišnjih uspeha. Takođe, zahvaljujem se i našem treneru Nebojši Iliću i Veslačkom savezu Srbije. Medalja na Svetskom prvenstvu u Ožibeleu, kojom smo i obezbedili “vizu” za Rio naredne godine, samo je prvi korak ka našem glavnom cilju – osvajanju olimpijske medalje. Čvrsto verujemo da ćemo 2016. biti u grupi naših sportista koji će se dokopati postolja na najvećem i najznačajnijem svetskom sportskom događaju”, kazao je Vasić.

Kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović zahvalila se premijeru i Vladi na podršci i prijemu koji su upriličili zbog uspeha na EP.

"Hvala što verujete u nas i omogućavate nam najbolje uslove za pripreme. Obećavamo da ćemo dati sve od sebe i iz Rija se vratiti sa još jednom medaljom", dodala je Ognjenović, kojoj se pridružio veslač Miloš Vasić i u ime VSS i partnera Nenada Beđika obećao medalju na OI.

Ispred kajakaša prisutnima se obratio Marko Novaković.

"Sportska godina bila je duga, posebno kada je predolimpijska zna da bude teška. Odličja koja nisu bila zlatna sijaju kao takva i biće još vrednija u narednom periodu", poručio je on.

Na kraju prijema sportisti su premijeru uručili prigodne poklone.