Seniori A bruse formu za Lucern, seniori B se bore za Plovdiv

U utorak, 30. juna 2015, srpska veslačka reprezentacija otputovala na Bled gde će obaviti završne pripreme za treću regatu Svetskog kupa u Lucernu od 19. do 21. jula. Miloš Stanojević na pripremama u Francuskoj, Ivana Filipović do Lucerna na Paliću. Internacionalna regata Vojvodina Open, koja će biti održana 4. i 5. jula na Paliću, izborno takmičenje za sastav nacionalnog tima za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Plovdivu od 22. do 26. jula

Srpski veslači i veslačice debelo su zagazili u pripreme za drugi deo sezone čiji će vrhunac biti Svetsko prvenstvo u Ožibeleu krajem avgusta, koje će predstvaljati glavno kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju 2016. Poslednji test pred planetarni šampionat u Francuskoj biće treća regata Svetskog kupa čiji će domaćin biti Lucern od 10. do 12. jula. Posle priprema na Srebrnom jezeru, Paliću kao i na regatnoj stazi u Jajcu, gde je trenirao bronzani dvojac bez kormilara sa Evropskog prvenstva u Poznanju Miloš Vasić, Nenad Beđik, u utorak 30. juna srpski veslački tim se preselio na Bled. U Sloveniji će u naredne dve nedelje biti sprovedene završne pripreme za Lucern u koji srpski tim direktno putuje sa Bleda. Pod dirigentskom palicom članova selektorske komisije Nebojšom Ilićem i Dejanom Guslovim i trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem na čuvenoj regatnoj stazi radiće dvojac bez kormilara Vasić, Beđik, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, četverac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić, Nikola Stojić, Radoje Đerić i žesnki skif Iva Obradović. Pored pomenutih posada na trećoj regati Svetskog kupa učestovaće i skif za lake veslače Miloš Stanojević koji će se do Lucerna pripremati u Francuskoj i Ivana Filipović u ženskom skifu koja će do tog takmičenja trenirati na Paliću.

Inače, za sada su nastup na Svetskom prvenstvu u Francuskoj obezbedili Vasić i Beđik, evropskim odličjem u Poljskoj. Ostali će priliku za to imati u Lucernu, a uslov je da osvoje jedno od prvih devet mesta u svojim disciplinama ukoliko u njima bude prijavljeno najmanje devet zemalja. Nakon takmičenja u Lucernu čamci koji ne budu izvadili “vizu” za Ožibele biće pod lupom stručnog štaba u nameri da se od njih naprave najbolje posade za Francusku.

I mlađi seniori su u punom trenažnom pogonu. Njih 4. i 5. jula na Paliću očekuje učešće na Internacionalnoj regati "Vojvodina Open" koja će biti Izborna regata za nastup na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu od 22. do 26. jula. U disciplinama koje ne budu na programu "Vojvodina Open-a" pre same regata u subotu i nedelju biće organizovane posebne trke u kojima će se seniori B boriti za Plovdiv.