Brojne medalje srpskih klubova na Bledu

Pored seniorskog dvojca bez kormilara Jovan Popović, Dušan Milovanović koji je na 60. internacionalnoj regati Bled 2015. nastupao pod zastavom Srbije, na ovom takmičenju učestovali i brojni veslači i veslačice iz Srbije koji su branili boje svojih klubova

Pored seniorskog dvojca bez kormilara Jovan Popović, Dušan Milovanović koji je na 60. internacionalnoj regati – Bled 2015. nastupao pod zastavom Srbije i koji je prvog finalnog dana bio sedmi, a drugog četvrti, na ovom takmičenju učestovali su i brojni veslači i veslačice iz Srbije koji su branili boje svojih klubova. Prvog finalnog dana, u subotu, 13. juna 2015, u okršaju za odličja seniorske konkurencije naša zemlja je imala šest čamaca. Viktor Jasinski iz Crvene zvezde osvojio je zlato u skifu, a isti uspeh u istoj disciplini ostvarila je Ivana Filipović iz Danubiusa 1885. U finalu skifa za seniorke Filipovićeva klupska drugarica Milica Slijepčević osvojila je četvrto mesto. Miloš Vereš iz Galeba bio je šesti u skifu za lake veslače. Petar Zelić i Filip Prodanović (Galeb) bili su peti u dubl skulu, dok su njih dvojica, Vereš i Kristijan Stevanović (Galeb) osvojili srebro u četverac skulu. Partizanov juniorski dubl skul Aleksandar Antić, Damjan Lazić osvojio je bronzu, dok su Danilo Radovanović i Bogdan Stepić, takođe iz Partizana, bili četvrti u finalu juniorskog dvojca bez kormilara. Vukašin Pivač (Grafičar) osvojio je srebrno odličje u skifu za kadete, dok je Ivana Pavić (Partizan) prigrabila bronzu u skifu za kadetkinje. Pavle Lijeskić i Novak Živanić (Partizan) bili su peti u finalu dubl skulova za kadete.

U nedelju, 14. juna, naši klubovi su osvojili još pet odličja. Ivana Filipović i Milica Slijepčević (Danubius 1885) bile su druge u finalu dubl skula za seniorke. Seniorski četverac skul Galeba Miloš Vereš, Petar Zelić, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović osvojio je bronzu. Isti plasman i odličje ostvario je i juniorski četverac skul Vanja Ovbradović, Aleksandar Izda, Dimitrije Iborčić, Dušan petrović (Danubius 1885). Vukašin Pivač (Grafičar) osvojio je zlato u kadetskom skifu, a Vuk Mladenović i Novak Živanić srebro u kadetskom dubl skulu. U seniorskom skifu Viktor Jasinski (Crvena zvezda) bio je peti, dok su Ivana Pavić i Staša kenić (Partizan) zauzele četvrto mesto u dubl skulu za kadetkinje.