Srebro za Marjanovića i Filipovića

Drugog dana 30. Internacionalne regate Croatia Open” dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović osvojio srebrnu medalju. Trijumf Radoja Đerića i Miloša Vasića u B finalu dubl skula. Miloš Stanojević šesti u A finalu lakog skifa

Dubl sklu Marko Marjanović, Aleksandar Filipović osvojio je srebrnu medalju drugog dana jubilarne 30. Internacionalne regate „Croatia open" na stazi Jarun u Zagrebu. Naš čamac je u A finalu s vremenom 6:31.51 prošao drugi kroz cilj sa samo nešto više od sekunde zaostatka za osvojačim zlata braći Sinković iz Hrvatske (6:30.18). Daleko iza prve dve posade bili su osvajači bronze Austrijanci Klemens i Kamilo (6:37.01). U istoj disciplini Radoje Đerić i Miloš Vasić su veslali u B finalu budući da su u kvalifikacijama ostali bez drugog mesta i plasmana u finale za samo 37 stotinki. Prvi u ovoj kvalifikacionoj grupi sa najboljim rezultatom kvalifikacija bili su Marjanović i Filipović (6:40.38), a drugi pomenuti Klemes i Kamilo iz Austrije (6:43.01), dok su Đerić i Vasić s vremenom 6:43.38 bili treći. Iako su za dlaku ostali bez borbe za medalju Đerić i Vasić su bili na visini zadatka u B finalu ubedljivo trijumfovavši s vremenom 6:41.46, ispred drugoplasiranih Hrvata Katušina i Bohneca (6:49.67), te trećeplasiranih Slovenaca Zupana i Piriha (6:51.23).

- Prezadovoljan sam nastupom Marjanovića i Filipovića. Bili su odlični i u kvalifikacijama i u finalu dubl skula. Posle petog mesta na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Varezeu pokazali su veliki napredak i nakon nastupa u Zagrebu očigledno je da smo dobili dubl skul koji je kadar da se bori na sami vrh kako na evropskim tako i na svetskim prvenstvima. U finalu su imali samo nešto više od sekunde zaostatka za braćom Sinković, evropskim prvacima iz Varezea, a ostavili su iza sebe mnoge jake evropske dubl skulove. I Đerić i Vasić su ostavili dobar utisak. Malo im je nedostajalo da se plasiraju u finale, ali nema sumnje da je ova kombinacija iza Marjanovića i Filipovića koji su dokazali visoku klasu - bio je komentar selektora veslačke reprezentacije Srbije Nebojše Ilića nakon drugog dana regate u Zagrebu.

Nakon osvojenog osmog mesta u lakom skifu prvog dana regate u Zagrebu Miloš Stanojević je u istoj disciplini drugog dana bio bolji. Dokopao se A finala u kojem je s vremenom 7:38.28 bio šesti.

- Miloš Stanojević ni drugog dana nije bio na zadovoljavajućem nivou. Budući da su mnogi laki skifisti drugog dana veslali u dublovima konkurencija je bila slabija. Pauze zbog povrede i bolesti tokom priprema su definitivno ostavile traga i to je više nego očigledno u samim trkama - istakao je Ilić i dodao - Stekli smo jasan pregled mogućnosti naših skulera. Imamo sve potrebne informacije na osnovu kojih ćemo dan-dva posle regate u Zagrebu doneti odluku ko će nas iz ove grupe veslača i u kojom čamcima predstavljati na Evropskom prvenstvu u Sevilji i Mediteranskim igrama u Mersinu.