Tačka na decembarski ciklus priprema

Veslači i veslačice su u poslednjim danima 2014. imali test na ergometru 2x6 km. Nastavak priprema s prvim danom 2015. Crna Gora, Austrija i Turska trenažne lokacije u januaru

Reprezentativci i kandidati za sastav srpskog veslačkog državnog tima testom na ergometru 2x6 km stavili su tačku na decembarski ciklus priprema koji su pored Srbije sprovođen u Crnoj Gori i Turskoj. Komentar je dao član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

– Svi reprezentativi koji su bili zdravi odradili su testiranje koji smo zaokružili ovogodišnji deo priprema. U žestokom ritmu nastavljamo u januaru po usvojenom planu i programu. Ovu priliku koristim da svim veslačima i veslačicama, trenerima i članovima Veslačkog saveza Srbije poželim sve najlepše i mnogo uspeha u Novoj godini – istakao je Nebojša Ilić.

Pripreme za narednu sezonu se nastavljaju u Srbiji s prvim danom januara u toku kojeg će u tri različita termina tri grupe odlaziti na pripreme van zemlje. Prva grupa, predvođena trenerom reprezentacije Aleksandrom Ivkovićem 4. januara odlazi u Tivat. U njoj su Jovan Popović, Dušan Milovanović, Viktor Jasinski, Andrija Šljukić, Igor Lončarević, Igor Đerić, Dušan Slavnić i Petar Jovanović. Dušan Bogičević, Veselin Savić, Aleksandar Filipović, Marko Marjanović, Nikola Stojić, Radoje Đerić i Ivana Filipović 12. januara odlazi na visinske pipreme u austrijski skijaški centar Ramsau. Ovu grupu će predvoditi član selektorske komisije VSS Petar Ibročić. U turskom Kojčegiz od 19. januara, pod budnim okom člana selektorske komisije VSS Nebojše Ilića i trenera reprezentacije Saše Mimića i Oleksandra Fedotova treniraće Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Jošić, Iva Obradović i Jovana Arsić.

Kompletne rezultate testa možete preuzeti OVDE