Odličan rezultat Martina Mačkovića

Na testiranju u Americi, gde je na studiranju, Martin Mačković na ergometru 2 km postigao drugo vreme od svih naših veslača

Test na 2 km na ergometru odradio je i Martin Mačković, osvajač ovogodišnje svetske bronze u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u Varezeu. Naš veslač, koji je trenutno na studiranju u Americi, 2 km na ergomteru sa težinom od 88 kilograma preveslao je za 5:59,00 sa koeficijentom 24,23 čime je zauzeo veoma visoko mesto na listi naših veslača kada je ovo testiranje u pitanju. Po rezultatu trenutno je iza jedino Miloša Vasića što je veslača Palića kvalifikovalo kao ozbiljnog kandidata za formiranje reprezentativnih posada za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 2015, koje će biti glavno kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju 2016.

– Mačković se istakao tokom 2014. svojom posvećenošću i ozbiljnim radom uprkos tome što je trenirao samostalno sa svojim trenerom na Paliću. Na taj način smo videli da na njega može ozbiljno da se računa jer je pokazao veliku pouzdanost i motivisanost što je neophodno za visoke rezultate i za plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. Nadam da će mu se u narednim mesecima u rezultatskom smislu pridružiti još neki veslač iz mlađih generacija. S obzirom da se Mačković vraća iz Amerike tek početkom juna žao mi je što neće biti tu kada se bude formirao sastav za Evropsko prvenstvo. Međutim, ovim rezultatom je pokazao da i tamo odlično radi i ako tako bude nastavio biće jedan od najozbiljnijih kandidata za Svetsko prvenstvo – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.