Selidba u Crnu Goru i Tursku

U petak, 5. decembra 2014, veslači i veslačice putuju na pripreme u Tivat i Kojčegiz gde će ostati do 21, odnosno 22. decembra

Reprezentativci i kandidati za sastav srpskog veslačkog državnog tima u petak, 5. decembra 2014, menjaju lokaciju priprema za narednu sezonu. Nakon uvodnog dela u Srbiji treninzi se nastavljaju u Crnoj Gori i Turskoj gde će se ostati do 21, odnosno 22. decembra. U Tivat sa članom selektorske komisije VSS Dejanom Guslovim putuju Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, kao i aktuelni evropski prvaci iz dvojca bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić.

– Bušan Bogičević je bio u procesu rehabilitacije posle operacije hematoma na nozi i pokušaćemo u Tivtu da ga potpuno vratimo u trenažni proces kroz treninge na vodi i na ergometru. Kada su ostala trojica u pitanju oni u Tivtu nastavljaju po planu i programu za ovaj deo priprema koji podrazumeva što više treninga na vodi, tj. koliko god nam vremenske prilike to dozovole, rad na ergometru i mnogo suvih treninga – istakao je Dejan Guslov.

Predvođeni članom selektorske komisije Nebojšom Ilićem i trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem u Kojčegizu će raditi Nikola Stojić, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Nenad Beđik, Miljan Vuković, Miloš Stanojević, Petar Jovanović, Iva Obradović i Jovana Arsić. U dogovoru sa Petrom Ibročićem Ivana Filipović neće menjati lokaciju pripreme i ostaće da trenira u Novom Sadu jer tamo ima sve neophodne uslove za njen program priprema. S druge strane Goran Jagar očekuje prinovu pa će dogovoreno da u decembru ostane u Beogradu.

– Očekuju nas izuzetno naporni treninzi u Turskoj s osnovom na bazičnoj pripremi. Imaćemo veliki broj treninga a organizovaćemo i sparinge sa turskim reprezentativcima. Iz Turske se vraćamo 22. decembra, a do kraja godine imaćemo testiranje na ergometru 2x6km. Ono će pokazati efekat piprema u Kojčegizu – kazao je trener reprezentacije Oleksandr Fedotov.